t_o_m_i Creative Commons License 2006.03.09 0 0 550

Én egyszer láttam ilyen hirdetést az expresszben, de szerintem csak egy dühös gdf-es csinálta. Nagyobb a füstje, mint a lángja, semmit nem ért az a hirdetés, de azóta erről beszél mindenki. Egy komoly munkaadó nem is engedhet meg magának egy ilyen hirdetést.

Legyen önbizalmatok!

Két táborra szakad a hirdetéssel foglalkozók köre:

1, Félek, tényleg szart sem ér a diplomám?

2, Ne foglalkozz a hirdetéssel, a lényeg, hogy mit tudsz.

Szerintem erre mondják, hogy az vagy, aminek képzeled magadat. Ha félsz, hogy nem fogadják el a diplomádat, akkor tényleg nem fogják elfogadni, mert nincs önbizalmad eladni magad, munkaerőnek valószínűleg problémás leszel. Aki meg nem ezen agonizál, az talpraesett és keresi a lehetőségeket. És meg is találja!

Sokkal szarabb sulik is vannak mint a GDF, mégis mindenhol vannak sikeresek meg lúzerek. Körülöttem jó páran vannak, akik most végezték el a GDF-et és jól keresnek, jó helyük van. Én sem panaszkodom, megtaláltam a helyemet. Pedig még el sem végeztem a sulit. De mondok valamit: nem érdekelte a munkaadómat, hogy milyen diplomám van/lesz, hanem hogy ki vagyok és mit tudok! Tudok-e neki pénzt termelni!

Nem az iskola fogja szebbé tenni a jövődet, hanem Te magad! Úgyhogy fel a fejjel, válassz egy fősulit, amit el fogsz tudni végezni (akár a GDF-et), közben pedig készülj az életre és ne ilyen hülye hirdetéseken rágódj!