Izzy320i Creative Commons License 2006.03.08 0 0 1614

Zollee bá!

Nagy rajongód vagyok!!!!

Először is pontosítanék én a saját autómra gondoltam és (sajnos nem ilyen a saját autóm) nem 540i-re. Nyilván a V8 többet eszik, mint e suziki! Azonban azt gondolom, hogy ma magyarországon az emberek egy kicsit sokat költenek autóra főleg azért, mert mást se hallok: Csak azért kell az autó, hogy A-B pontba eljussak! Ehhez egy 3 millás kocsit venni hitelre ökörség. Mire kifizeti 4 m felett jár és addigra a kocsi ér 1,2 m-t. A magyarok többsége szerintem egy ilyen árhoz keveset keres, csak azért hogy a kocsi ide - oda elvigye! Mégis megveszik....:) Aztán évi 60 ezret einstand-ol a bank!

Volt egy 318i-m, 1984-es. Két év alatt kb 250 ezret költöttem rá (alufelnit, gumikat, rádiót nem számolva). Ebbe volt kb 8 olajcsere, fék tárcsa és betétek cseréje, műszaki vizsga, kisebb javítások, kasznizás-fényezés,  stb. és 90 e Ft-al olcsóbban eladtam, mint vettem. A kocsiban saját becslésem szerint közel ötszáz lehetett....a semmi baja nem volt. Azért adtam el, mert (E30) 20-ast szerettem volna és találtam egy 91-est.

Ha akkor vettem volna egy új kocsit (modjuk opelt) és kifizetem önerőnek a BMW árát, majd havi 40-et 6 éven keresztül, plussz a szervízek, "kászkó" és ha el akartam volna adni 80-90-e km-el szembesültem volna az értékcsökkenéssel...

Szerintem ha nem lenne olyan sok szétütött, totálkárból kikasznizott autó a használtpiacon, és az emberek tudnák hogy megkímélt autót vesznek sokan választanák a 10 éves kocsikat, meg az idősebbeket. Az viszont igaz: egy 10 éves opel astra 1,7 d meg egy 10 éves 318i közül az opel biztosan olcsóbb!

És a legfontosabbról nem is beszéltem, nekem élmény vezetni a bömit. Minden jel ellenére nem vagyok agresszív, kivéve ha az örömömet egy suzuki sportból megzavarja... de akkor nagyon pipa tudok lenni...Hehe

A sok új (kis)autóval az is a bajom, hogy szerintem minden biztonsági felszerelés ellenére veszélyes, mert nem tesznek bele anyagot (Az E30-nak nemigen lehet egyujjal benyomni az oldalát), normális futóművet amivel el is lehetne kerülni a bajt és szerintem az egészség a legdrágább, főleg ha a családomra gondolok.:)

Üdv Izzy   

Előzmény: GanXstaZolee (1604)