anblock_italia Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2131
Most akarok válszolni Neked, mégpedig azt, hogy fetételezem nem tette a többi növény közé ezt a beteget, de ha igen, akkor azokat is kezelni kell. Én jobban bízom a vízben, mert a permetezőszer nem mindig jut el minden levél alá, törzshöz stb. de vízzel ez megoldható és az atkák éppen azért a szárasz melegben szaporodnak, mert azt szeretik, a vizet nem. Egyszer már leírtam, de elég régen, majd az összes leanderem atkás lett, akkor elöszőr és bár állandóan lesem őket, nem tűnt fel, vagy talán inkább nem tudtam miről van szó. Mire megtudtam, már nagyon elharapódzott a dolog, biztos, hogy permetezéssel kezdtem, de sikertelenül, ugye azokat a ronda hálókat is el kell tüntetni, szóval az összeset felraktam a teraszra, már augusztus vége volt, nem sajnáltam annyira a virágokat, és naponta kétszer slauggal alaposan meglocsoltam őket. Sikerült az akció, nem mondom az eresz alatt, ahol nagyon meleg van, itt ott még néha felüti a fejét, de most már hamar felismerem. Na más lenne a helyzet, ha nyár lenne, virágzás, stb. akkor persze nem ajánlanám a vizet, most viszont egyszerűbbnek tűnik mint a permetezés. Amúgy az ajánlatod nagyon jó, fel is jegyzem, mert a nyári esetekre alkalmazhatom, bár elég sok atkaölő szer van, ilyen a zolone is ha jól emlékszem, levéltetüre inkább a decis vagy a chinetrin jó, pajzstetűre meg csak a felszívódó Bi58, vagy más felszívódó, ha van. De tapasztalatom szerinta pajzstetűt nem lehet végleg kiírtani, csak a hideg teleltetéssel.
Előzmény: Lady Gyöngyös (2128)