anblock_italia Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2104
Lehet, hogy nem helyes így írni erről, de talán nem olvassa a fórumot, így mondok erről néhány szót. Sok évvel ezelőtt, kb. nyolc, a várban, a Savoyai téren volt egy kiállításuk, ahol el voltunk ájulva a választéktól. Rappai úr egy nagyon kedves, nagyon jókedélyű, segítőkész ember volt, akiből csak úgy áradt a növények iránti rajongás. Egyébként ő állatorvos volt, és valószínűleg egzotikus országokban tett kirándulások alkalmával hoztak magokat, hajtásokat és elragadta őket a hév, létrehozták azt, amijük van, volt, egy kertészetet és egy hírnevet. Jártunk náluk is, akkoriban be lehetett jelentkezni és személyesen fogadta az embereket, gyönyörű volt az üvegház, gyönyörűek a növények. Aztán talán két éve voltam ismét, és szinte elállt a lélegzetem, amikor ránéztem, egy sovány, fáradt ember lett Rappai úrból. És amilyen volt ő, az tükröződött a kertjén is. Én akkor mindjárt gondoltam, hogy vsz. hamarosan abbahagyják az egészet, de nem, azért csinálják, de valami megszakadt, talán egy betegség, talán csak a kedv, de most már minden egészen más náluk, viszont gondolom erre berendezkedtek és amig lehet, élnek belőle. Sajnos ha így megy, vsz. nem sokáig, pedig tényleg kár, mert fantasztikus növényeik voltak. Az egy más kérdés, hogy üvegház kiányában inkább csak a pénzemet pazaroltam, de biztos, hogy a komoly kertészek számára a neve fogalom volt.
Előzmény: szilkszilky (2102)