linha Creative Commons License 2006.03.05 0 0 1420

Akkor most mindenkitöl elnézést kérek, a "butaság" miatt, talán erös volt, a magyarokkal pedig én nem hasonlítottam össze a portugálokat, de ha már ezt tesszük, egyeteértek. Persze azért nem rossz az, ha egy diplomás legalább két idegen nyelvet beszél, föleg ha már a mi anyanyelvünket úgyse beszéli senki más. Itt meg mondjuk elég magas az írástudatlanság aránya, az iskola kötelezettség elérésével pedig ( ami itt 6 osztály, otthon 16 éves kor... ) 30% ott is hagyja az iskolát, akiknek nagy része az alatt a 6 év alatt nem igazán tanult meg rendesen írni-olvasni-számolni sem. De tisztában vagyok azzal, hogy ez a helyzet Magyarországon is nagyon sokat romlott az utóbbi években.

Az is igaz, hogy itt nem sózzák rád a "három hetes romlott húst", tényleg nagyon jókat lehet enni bármelyik kis eldugott étteremben. És nem is túl drágán. És a pálmafák meg az óceán mindenért kárpótolnak. A klímáról meg nem is szólva. Olyan sokkal kellemesebb, mint a hazai, és mondom ezt ebben a szokatlanul hideg márciusban...

Előzmény: faithlees (1416)