tzuiop Creative Commons License 2006.03.04 0 0 372

Köszi ez jól esett!:) De sajnos igaz! Senki sincs rajtam kívül, aki a Djangó témában  ennyit segíthetne, ui. eddig nem játszotta senki, azaz nem volt kitől tanulni itthon!

De neketek már van....:))

Van egy-két lelekes emberke aki összeszedi magát és néha meglátogat, ilyenkor beszélgetünk,mutogatok dolgokat, stb.

Én nem vagyok klasszikus tanár, azaz nem tudok(akarok) segíteni betanulni Django, Rosenberg szólókat, mert szerintem a cél az a zenei stílus alapszabályainak megértése és alkalmazása. Pl: Ha egy Django, Rosenberg szólót kielemez az ember akkor felfedez benne bizonyos törvényszerűségeket(pl. arpeggiók orrba-szájba), tehát meg kell tanulni azokat, vagy fura ujjrendeket játszanak, akkor meg kell tanulni azzal az ujjrenddel az adott motívumot(adott pengetéssel) és aztán ezt belesulykolni a kis pop,rock,jazz,stb stílusokon nevelkedett agyunkba,kezeinkbe, zeneiségünkbe. Persze mindenki sajnálja ezt a pár évet, de van egy rossz hírem: Enélkül nem fog úgy megszólalni ez a zene az ember kezében!

Ez egy új nyelv!Idő kell hozzá és rengeteg lelkesedés,kitartás,de legalább nem kell bányászni a netet, nem kell a világ minden tájára csomagokat küldeni(CD csere-bere), nem kell külföldre járni tanulgatni,nem kell különböző fórumokat olvasni, stb. Már minden megvan itthon a kezdéshez!!!!

Akinek kedve van azt szeretettel látjuk Márc. 10.-én a Verában!

Florg!

Valószínűleg ott lesz a Magyar Rádió Jazz Hegedűs tehetségkutató versenyének első fordulójában feltűnt (általam legtehetségesebbnek vélt) versenyzője. Az egyetlen női induló: Kézdy Luca

Márc. 12.-én a Bartókban meg lehet hallgatni az első forduló 4 versenyzőjét!

Tegnap megkérdeztem: Mit szól a swing hegedüléshez?

Azt mondta,szeretne minél inkább ebben az irányban tovább haladni!

"Amúgy" Antal Tibornál (aki a Verában fog hegedülni) is tanult és Tibor szerint is nagyon muzikális, tehetséges(sőt szerinte meg is nyerheti a versenyt!!) Én nem hallottam még mind a 11 indulót,de ez a lány igazi muzsikus,aki hatalmas átéléssel játszik hol rendkívűl érdekes, hol érzelmes,stb. hangokat. Talán nem lesz swinghegedűs(remélem nem így lesz!),de hogy nagyon jól fogja csinálni,amit szeretne az biztos!

Előzmény: florg (368)