Sziasztok!
Hát akkor elkészült a beszámoló. (Bangkok-Phan Thiet-Siem Reap.)
1. nap: Indulás
Az indulás 14 órára volt ki írva, de alapállásból 1,5 órát késet, és ezt még egy kicsit növelte a megérkezésig. Dubaiban volt egy kb. 40 perces pihenő. Az út nyugodt volt (kivétel egy-két magáról megfeledkezett honfitársunk túlzott alkohol fogyasztása), az ellátás jó, 4 kaja, ehető, ital volt végig.
2. nap: Bangkok
A megérkezés után transzfer a The Imperial Queen’s Park hotelbe (
http://www.imperialhotels.com/queenspark/index.html)
, 12 –kor elfoglaltuk a szobát, kis meglepődés, mivel tavaly is ebben a hotelben laktunk és nagyon jó véleményünk volt róla, most egy kicsit lepukkantnak tűnt. Kipakolás, aztán irány a 9-dik emeleti uszoda, két óra lazítás, punnyadás. Aztán átsétáltunk a szemközti bevásárló központba, nézelődtünk egy kicsit és kajálgattunk. Sok időnk nem volt, mert este mentünk hajókázni a Chao Praya folyóra, vacsorával stb. Végül is nem volt rossz, a kaja finom volt, a zenekar élvezhető volt a kis Kubai lány jól játszott, az esti BKK pedig csodálatos. Gyönyörű a kivilágított Királyi palota (The Grand Palace) és a Hajnal templom (Wat Arun).
Vissza a hotel felé ki lehetett szállni az éjszakai piacnál, mi is köztük voltunk, hát sok értelmes dolgot nem láttunk, nem is vettünk semmit. Vissza a hotelbe tuk-tuk-al hosszú alkudozás után, végül 50 batyinkáért elvitt. Igaz végig a fejét fogta, hogy milyen hülye.
3. nap: Bangkok
Ezen a napon a Királyi palota szerepelt a programban, ezt mi kihagytuk, mert nem akartuk 4x megnézni. Helyette neki indultunk a gyerekek által kért ajándékok beszerzésére. Fel a BTS-re négy megálló és onnan séta a WTC előtt a Pratunam piachoz. Évek óta az itt vásárolt pólókat használom itthon. Előtte megálltunk egy Centerben, ahol zenei DVD-et vettem (100 bat/db) az egyik működik a másik nem L. Itt mondtam a srácnak, hogy órákat szeretnék vásárolni. Eltünt egy öt percre és egy pasival érkezett vissza, aki mondta, hogy kövessük. Megsem álltunk az Indra hotelből nyíló piacra. Ahol lementünk az alagsorba és két őr társaságában megkezdtük az alkudozást. Vettünk 3 órát, utána póló vásárlás. Séta vissza felé, bementünk a „lebombázott” WTC-be. Bár az utcai része teljen le van rombolva átépítés miatt, de belül működik. Innen 1 megálló BTS-el a Siam megállóig és bementünk a Siam Paragonban működő Siam Ocean World-be (http://www.siamoceanworld.co.th/)
![](https://img.index.hu/imgfrm/8/9/0/4/THM_0001308904.jpg)
A belépő felnőtteknek 450 bat, gyerekeknek 280. Cápa etetés 13:30-kor és 17:30-kor van, amiért külön nem kell fizetni. Nekem nagyon tetszett szerintem érdemes megnézni, főleg ha gyereket is viszel magaddal. Aztán BTS-el vissza a hotelbe, a párom ment masszázsra én meg betankoltam egy kis Chang sört.
Utána vacsora a hotel közelében lévő étteremben ahol már tavaly is rendszeresen ettünk. Hát a színvonal továbbra sem csökkent, a kaja ugyan olyan finom, mint volt. A személyzet is a régi volt. És érdekes, ahogy beléptünk megismertek és a törzsasztalunkhoz vezettek.
Aztán egy jó nagy séta és fekvés, mert reggel korán keltünk.