Pontos infók Márk Gergelytől (tartalmi kivonatolás tőlem):
A frissen ültetett rózsákat március végén, április elején kell kinyitni, nagyon óvatosan, lehetőleg kézzel. Borús időben, nehogy a friss hajtások az erős napfényben megperzselődjenek. A tőből előtörő vadhajtásokat törjük ki.
Nyár folyamán virágoztatásra nem törekszünk (hahaha, alig várjuk, hogy legalább egy aprócska virágot hozzon:)), a bokrok erősítése érdekében a bimbókat két felső levéllel együtt lemetsszük.
Többször öntözzük a nyáron, és takarjuk a talaját vmilyen mulccsal. Növényvédelme megegyezik az idősebb tövekével.
Na, de komolyan, szerintem elégedjünk meg első évben csak egy virággal, hogy a további években sokszorosában gyönyörködhessünk.
Gondolom, ősszel, ültetéskor trágyáztad, igaz?
Permetezni, hát...
Idén én csak a vegetációs időben fogom őket, lemosóval nem, hiszen amikor azt csinálom majd, nálam szinte ki sem látszanak még a friss tövek.
Gomba ellen szoktam főként (méregdrága, de igen hatásos Amistarral), a rovarokat inkább kézzel elcsípem és nem vegyszerrel megyek ellenük. Persze, amíg csak lehet. Ha végképp nem sikerül a tetveket megfékezni, akkor Chesst használok.