és főleg ne tartsa magát felsőbbrendűnek mondjuk nálam, aki nem akarom ezt megtenni, de MEG TUDNÁM, és még az is lehet, hogy nagyságrendekkel jobban, mint ő. Tehát a felsőbbrendűség egyszerűen nem indokolt. Mert a nemgyerekes is felhozhatná példának, hogy ő felsőbbrendű,
mert mondjuk okosabb, szebb, tehetségesebb, szexisebb, akármi. Szóval ne kategorizáljunk és ne döntsünk mások helyett!
Én nem olvastam egy gyerekes hszében sem, hogy felsöbbrendünek képzelné magát. Sszerintem ez csak a te tudatodban létezik.
Valóban, lehet, hogy sokkal jobb szülö lennél, de ezt nem tudjuk, hiszen nem akarsz gyereket.
Mitől jobb egy olyan ember, aki "felelőségteljesen" gyereket vállal, aztán elválik a házastársától, és onnantól kezdve rá sem szarik a gyerekére? vagy aki megcsalja a párját és nyugodtan félrelépeget, de nem válik el a "gyerek miatt"? Mintha a gyerek sík
hülye lenne, és nem látná úgyis, hogy mi folyik körülötte.
Senlki sem mondta hogy jobb. Söt rosszabb, föként ha nem törödik a gyerekével. De lehet felelösségteljesen gyereket vállalni, és elöfordul, hogy így is elválnak az emberek. Sosem tudhatod mi lesz a jövöben.
A kisebbség meg általban azért vállal gyereket, mert számukra a nagy család érték.
Gézookám! Ezek nem vélelmek. A szülés fáj, méghozzá kurvára. Lehet,hogy akad pár mázlista nő, aki hamar megszül,de sokan majdnem bele is halnak. Ezek tények, ha tetszik, ha nem. A szülés fáj. Neked persze nem!
Ha pasi lennék, én is könnyen ugatnék!
No én nö vagyok, tehát tudom, a szülés fáj. De majdnem nem halnak bele. Mindenkinek a fájdalomküszöbétöl, a félelmétöl és a türöképességétöl függ, hogyan éli meg. És van viszonylag fájdalommentes szülés is epidurális érzéstelenítéssel, ami választható. Én nem kértem, és hidd el az elsö szülésem igen fájdalmas volt, de nem haltam majdnem bele. Ez csacskaság.
a szoptatást viszont gusztustalannak találom. Egyszerűen undorodom tőle. Nem tehetek róla!
Mi benne az undorító, mondd már el kérlek. Ez egy teljesen természetes dolog, és még örömet is okoz a nönek. Ha tényleg undorítónak találod, akkor lehet, hogy orvosnál van a helyed. Ezt nem bántásból írom.
Te mazochista vagy???? Én nem. Baj?
Ez nem mazochizmus, hanem egészséges ösztön.
Ez mind csak egy gyerek irányába bontakozhat ki?Gratulálok!!!!
Persze nem, mert fejlödhetsz mástól is. de hogy érzékeltessem, van élet a gyerek elött, és után. A kettö nem összehasonlítható. A gyerek után az ember olyan minöségi érzelmi, empatikus, önismereti változáson megy kereszül, ami enélkül elképzelhetetlen. persze nézheted cinizmussal, de mig nincs, vagy ha nem lesz gyereked, nem fogod tudni, miröl beszélek.
De igen, számíthatnak. ellentétben azokkal a szülőkkel, akiknek a gyereke szül, és onnantól kezdve minden figyelem csak az unokának jár ki, az idős szülők csak nyomassák a nyugdíjat az unokácskának, és vigyázzanak rá, ha épp kell. Akármilyen betegek és fáradtak, csak gürizzenek, mert "AZ UNOKA"!
A normlis szülö a gyereket magának szüli, nem az anyjának és az apjának, ergo maga neveli, maga pénzeli stb. nálunk így müködik.
Ja és nem nézek brazik szappanoperát, müvelödöm, és az IQ-m sem 2.