pelgrim Creative Commons License 2006.03.02 0 0 282

A halál elkerülhető, mert nincs olyan természeti törvény ami az ember testét a hanyatlásra a halálra kényszerítené.

"Mivel tudod ezt alátámasztani?"

Nem tudom alátámasztani, valamint ennek ellenkezőjét sem tudom..

az ember a fákhoz hasonlóan egészségesen élhet, mindaddig míg meg nem bomlik a gyengéd egyensúly az elhaló és megújuló sejtek között.

"Szerinted mitől függ, hogy ez mikor következik be? Mondjuk, ha egészségesen él az illető továbbra is, vagy akkor sohasem?"

Ha az ember egészségesen él, ez egyszerűen nem következik be, csakhogy az ember élete sokszor bonyolultabb mint a fáé, egy egészséges élet az embernek sokkal bonyolultabb mint a fának.

"Pontosan mik a kritériumai az egészséges életnek szerinted?"

Az első és legfontosabb szerintem a gondolkodás, az érzelem, a tudat egy bizonyos állapota.

az ember elérhet olyan tökéletességet hogy se betegség se baleset, se szándékos erőszak nem árthat neki.

"Egészen pontosan és nagyon konkrétan hogyan?"

A hit segítségével. Szó szerint igaz az, hogy akár hegyeket lehet odébb tenni. Miden alak minden körülmény megváltóztatható egy arra vonatkozó megváltózott tudat által.

Azonfelül, hogy ezt a változást nekünk kell elindítani és végbevinni saját teljes lényünkben.

"Ez előbbi kérdésem vonatkozik erre is... "

Názáreti Jézus erre saját életével egy nagyszerű példát adott,

"Tudommal nem is biztos hogy létezett ill, úgy és akkor, ahogy a Bibliában van."

Az én tudtommal biztos hogy létezett az a személy akit mi Názáreti Jézus néven ismerünk, természetesen nem minden, úgy történt ahogyan mi most a Bibliában olvashatjuk.

Ez a változás a gondolkodás, átalakítását, az érzelmi világunk kitisztítását, az indulatok felszámolását, a tudat állapotának javítását, felemelését tartalmazza arra a színvonalra, ahol az anyag kötelékei fölé kerülhet;

"De gyakorlatilag ezt hogyan kell csinálni...?"

A gyakorlat lehet nagyon konkrét és egyszerű, de előbb meg kell érteni egyet-mást, hogy képesek legyünk komolyan elhatározni, hogy elkezdjük a munkát – ez magába véve már a munka egyik legfontosabb része – és ez az oka annak hogy máig csak nagyon kevesen vannak akik egy ilyen változást képesek végbevinni saját magukban.

Említettem már a hitet, ez a hit segítségével válhat lehetővé. Ez természetesen nem megy az egyik napról a másikra. Itt nem egy bizonyos Isten-hitre gondolok mint valamely felekezet hittételeire, hanem egyszerűen a hit szó legszorosabb értelmére. Ez a leggyengébb láncszem az egész folyamatban.

A hit hasonlít egy magra – Jézus azt nagyon találóan a mustármaggal hasonlította össze – amibe benn van az ígéret hogy egykor egy nagy fa lesz belőle, ami hajlékot és eledelt ad talán ezernyi madárnak, melynek árnyékában sok fáradt vándor megpihenhet.   

Ha el tudod hinni, hogy az ember számára több elérhető, minthogy a legjobb esetben egy sikeres, boldog, hosszú életet éljen, és végül mégis arra kényszerüljön hogy átadja magát minden tekintetben a hanyatlásnak, akkor talán belátod azt is, hogy ez a lehetőség benned van.

Akkor elhiszed azt is, hogy az ember (és minden más látható és láthatatlan dolog) Isten tökéletes ötlete önmagáról/önmagából. Akkor jön a kétely, hiszen jó tudod magadról, hogy te nem vagy tökéletes, és körülötted senki és semmi se az. Az igaz kutató ekkor nem csügged, hanem tovább kutat, vajon mi az oka ennek a tátongó szakadéknak a ‘számára elrendelt’ tökéletes isteni ötlet és aközött amit ő ebből az ötletből eddig megvalósított? Akkor jön a belátás, hogy ennek az oka kizárólag csak a saját tudatában van. Akkor beláthatja, amit már említettem, megismétlem mert ez nagyon fontos:

"Miden alak, minden körülmény megváltóztatható egy arra vonatkozó megváltózott tudat által."

Ha ezt megérted és el tudod hinni, és ez a hit egy élő tudattá vált benned, tudatod egy lényeges részévé, akkor végbevitted ezt a változást. De mielőtt ezt elérhetjük gyakorolnunk kell a hitet, mert a tudatunk jelen szánalmas állapotában hiába mondjuk a hegynek menj odébb, az nem fog mozdulni.

A tudatot egy bizonyos értelemben fel kell emelni egy magasabb színvonalra. De mielőtt ez sikerül, teljesen át kell szervezni gondolatainkat, képzeleteinket, érzelmeinket, indulatainkat.

Gondolataink legyenek pozitív, felépítő, ugyanez vonatkozik a képzeletre, ne engedjük meg magunknak, hogy képzeletünk romboló legyen, se hogy azzal fizikai és lelki erőnket pazaroljuk (mert arra nagy szűkség lesz a munka folyamán), váljunk meg azonnal ha lehet minden negatív érzelemtől mihelyt olyasmi jelentkezik, ugyanez érvényes az indulatokra. De hát úgy hiszem ezekről a dolgokról van elegendő információ, nem kell ezeket itt mélyebben szemügyre venni.

Kezdjük egyszerű apró dolgokkal, és csak akkor, ha minden tekintetben jól érezzük magunkat, ilyenkor van legnagyobb esélyünk a sikerre. Foglaljunk magunknak például egy parkolóhelyet ott, ahol általában nagyon nehéz egy üres helyet találni, nem kételkedve vagy fohászkodva egy Istenhez talán valahol a csillagok között, hogy gondoskodjon egy parkolóhelyről neked, hanem szilárd elhatározással, hogy ott a közelben a rendeltetési helyedhez lesz egy üres hely, ami neked van fenntartva. Ilyen csekélységekkel lassanként felépítve javul tudatod állapota, emelkedik egy magasabb színvonalra.

Ezek a dolgok egy szilárd természeti törvény szerint mködnek, a feltételeket tökéletesen be kell tartani. Ha a siker elmarad akkor tudnod kell hogy a hiba nem a törvényben van hanem nálad.

Ismét Jézus példáját idézem, Ő nem könyörgött, nem fohászkodott az Atyához hogy legyen szíves keltse fel Lázárt, hanem csak megköszönte a lehetőséget amit kapott, mert tudta hogy úgy lesz ahogyan Ő akarta és habozás nélkül, határozottan életre szólította Lázárt.

Emellett nem szabad elfelejteni, hogy bennünk van minden hatalom, minden bölcsesség minden szeretet kimeríthetetlen forrása – ez nem a gyarló személyiségünk, felfújt önteltségével – ez az isteni kilétünk, a Vezérlő Alapelv, A Krisztus, az Isten Egyszülött Fia/leánya bennünk, aki élni akar és a lehető legtökéletesebben kifejezésre jutni általunk – az Én Vagyok minden emberben.

pelgrim    

Előzmény: Törölt nick (279)