solemnity Creative Commons License 2006.03.02 0 0 647

Több hsz-re reagálnék.

1. Miért ne vállajon gyermeket egy egészséges felnőtt pár??

Ezt a kérdést nem igazán értem ebben a környezetben. Mi itt nem azt hírdetjük, h márpedig ne vállaljon senki gyereket, m csak nyűg lesz vele, stb. Ellenkezőleg. Szvsz az a pár akiK akarNAK gyerkőcöt, vágjanak bele

-ezt Tappancs írta, és én nem győzöm hangsúlyozni, hogy személy szerint senkit a világon nem akarok  lebeszélni a gyerekvállalásról, igaz, rábeszélni sem. Pont azért, mert honnan is tudhatnám ÉN, hogy mi a jó NEKI? Hogyan tudnék az ő fejével gondolkozni? Ha neki pici lábujjak kellenek és gajigaji, ám legyen. De ne
szóljon bele a másik ember életébe, és főleg ne tartsa magát felsőbbrendűnek mondjuk nálam, aki nem akarom  ezt megtenni, de MEG TUDNÁM, és még az is lehet, hogy nagyságrendekkel jobban, mint ő. Tehát a  felsőbbrendűség egyszerűen nem indokolt. Mert a nemgyerekes is felhozhatná példának, hogy ő felsőbbrendű,
 mert mondjuk okosabb, szebb, tehetségesebb, szexisebb, akármi. Szóval ne kategorizáljunk és ne döntsünk  mások helyett!

Ezt a patkány-dolgot (feltételezem csak azért, m nincs gyerekem) kikérem magamnak, látatlanban tán nem kéne így minősíteni embereket!

Csatlakozom. Ez nagyon kemény volt és teljesen igazságtalan. Mitől jobb egy olyan ember, aki "felelőségteljesen" gyereket vállal, aztán elválik a házastársától, és onnantól kezdve rá sem szarik a gyerekére? vagy aki megcsalja a párját és nyugodtan félrelépeget, de nem válik el a "gyerek miatt"? Mintha a gyerek sík
hülye lenne, és nem látná úgyis, hogy mi folyik körülötte. Vagy kedves nem ezen a nyáron lebarnult polgártársaink, akik főleg a technikáját szeretik a dolognak, aztán a védekezés annyiban kimerül, hogy  " há védekeztem én, de az uram vót az erősebb", meg "majd kapunk szocpólt!" Az ilyen emberek  tiszteletreméltóak? Na, ne.

" Vélelmekre épített félelmek.. "

Gézookám! Ezek nem vélelmek. A szülés fáj, méghozzá kurvára. Lehet,hogy akad pár mázlista nő, aki hamar megszül,de sokan majdnem bele is halnak. Ezek tények, ha tetszik, ha nem. A szülés fáj. Neked persze nem!
Ha pasi lennék, én is könnyen ugatnék!

Új kérdés:  Valóban ennyire infantilis, gyerekes gondolkodásúak a 30-on túliak ???

Az egyetlen ember,aki itt infantilis, Gézoo, az TE  vagy. Bocs. De az egész stílusod, struccpolitikád, a hamindenkivelmegtörténikis-velembiztosnemfog hozzáállásod meg az örökös prüntyögésed, kritikán aluli. Mi, gyereketnemakarók, legalább észérvekkel jövünk és ahogy elnézem, mindenki felelőségteljes döntést hozott,  amikor úgy döntött,hogy nem akar, vagy pedig még nem akar. Homo sapiensek vagyunk. Amit te művelsz, az egy papucsállatka szellemi  szintjén mozog.

sikerult kinevelni egy olyan generaciot,aki nem szul,nem szoptat,mert oda a csodas alakja,

Ami engem illet, az alakom messze van a csodástól, a szoptatást viszont gusztustalannak találom. Egyszerűen undorodom tőle. Nem tehetek róla!

akinek a vilagon a legfontosabb,hogy nehogymar fajdalmat kelljen atelnie,hogy nehogy valamirol le kelljen
mondania /mert megerdemli/

Te mazochista vagy???? Én nem. Baj?

Aki ilyen,az milyen lehet a parkapcsolataban??Soha nem kell alkalmazkodia,lemondani semmirol a masik miatt?

De, én nagyon sok mindenben alkalmazkodok a páromhoz, sok mindenről lemondtam miatta, mert szeretem.
De azt hiszem ez természetes!

Soha nem szamithatnak ra a baratai,a szulei??

De igen, számíthatnak. ellentétben azokkal a szülőkkel, akiknek a gyereke szül, és onnantól kezdve minden figyelem csak az unokának jár ki, az idős szülők csak nyomassák a nyugdíjat az unokácskának, és vigyázzanak rá, ha épp kell. Akármilyen betegek és fáradtak, csak gürizzenek, mert "AZ UNOKA"!

"Ha valaki azt állítja komolyan önmagáról hogy ezeknek híjján van,

akkor ezzel azt állítja, hogy ő még kiskorú gyerek, akiről gondoskodni kell,

mert képtelen a felnőtt lét megélésére.."

TE TOTÁL IDIÓTA VAGY, NE HARAGUDJ!  MI VAGYUNK GYEREKEK?Akkor te mi vagy?

Attól már k... nagy felnőtt vagy, hogy volt egy jó orgazmusod, és csináltál egy gyereket!

Az énfejlödés, önmegismerés, a fontos célok ismerete, az élet értelme hol van ezek mögött a válaszok mögött?
önzetlenségröl, áldozatvállalásról, feltétel nélküli szeretetröl stb meg ne is beszéljek?

Ez mind csak egy gyerek irányába bontakozhat ki?Gratulálok!!!!

Nekem már az is az eszembe jutott, hogy ezen nickek egy része mögött
unatkozó tinik vannak. Olyannyira fogalmuk sincs ezekről az alapvető
emberi normákról, hogy az már nem magyarázható, a reklámok
agymosási effektjével..

Szerintem te meg egy unatkozó pedofil vagy. Azonkívül láthatóan fáj neked, hogy más emberek saját  felelősségteljes döntésük alapján MERNEK boldogan élni, míg neked a savanyú kis rutinélet jut, az unalmas gajigajival, ami egy óvodást még leköt, de egy normális, átlagos intelligenciával rendelkező embert már nem.
Én  3 éves koromban sem játszottam soha babákkal, mert untam, te meg még ...éves korodban is ezt tartod a világ legcsodálatosabb elfoglaltságának,  hát gratulálok. Szuper is lehet. Nem is értem, hogy én miért nem vágyom erre. Talán, mert 2-nél több az IQ-m? És ha a Jóisten észt adott nekem, akkor nem akarom elpazarolni  holmi gaji-gajira? Mert nem  akarok szellemi hontalanságban élni? Mert nem bíom ki és frusztrálttá tesz, ha nem tanulhatok, nem művelődhetek, nem tornáztathatom az agyamat? Lehet,hogy ez valakinek nem hiányzik, az
 nyisson ki egy doboz sört, üljön le meccset nézni, vagy  hallgassa a gajigajit, süssön tortácskát a homokozóban a gyerekkel, és a délutáni szunyóka alatt nézze meg az aktuális brazil szappanopperát. Meg is érdemli. Nem is baj, ha ilyen buta emberekhez nincs közöm, úgysem tudnék miről beszélni velük. engem baromira
 nem érdekel, hogy mekkorát büfögött a gyerek, milyen színűt kakilt és hányszor mondta azt, hogy gaji-gaji.
Ez számomra egyszerűen nem téma.

Gézoo, téged megkérnélek, hogy távozz ebből a topicból. Vagy olvasni, vagy pedig szöveget értelmezni nem tudsz (általános iskola első, illetve második osztályos anyag!) ellenkező esetben olvastad volna a topicleírást: Andi olyan emberekkel akar beszélgetni, akik nem akarnak gyereket, nem pedig ilyen beszűkült agyú szerencsétlenekkel, mint te! Nyissál topicot Öljük meg a gyereketnemakarókat címen, csak NE GYERE IDE TÖBBET! KÉRLEK!