Ok. megértem, de konkrétan mit nem tart vonzónak, vagy helyesebben
mit tart visszataszítónak a gyermekáldásban?
Ezt a komplex kérdést, ha elkezdem boncolgatni, először is két részre kell osztani.
Az egyik fele az észérvekkel indokolható, a másik fele pedig nem.
Hogy mi is az, hogy "észérvekkel nem indokolható"?
Egész pontosan ugyanaz az érzület, miszerint vannak ételek, amiket szeretünk és vannak, amit ki nem állhatunk. Van zene, festmény TV műsor, ami teszik és van ami nem. És ezek, ahány ember, annyiféle variáció. És nem indokolható: ízlik v nem ízlik és kész, tetszik v nem és kész.
Namost: nekem a gyermek, a vele járó dolgok, a szülői lét stb stb: nem tetszik*.
Nem vonz, de ennél ezt jobban alátámasztani v indokolni nem tudom.
Az észérvekkel indokolható része: ha valami nem ízlik, akkor nem veszek olyan kaját a közértben, ergo a gyerekezést nem látom vonzónak, a bőgőmasinákat is inkább visszatasztónak látom, mint aranyosnak, ezért nem választok olyan életvitelt magamnak, ami nem tetszik.
És még nem is beszéltem arról, hogy sok kötöttséggel és kötelezettséggel is jár, ami szintén nem szól mellette.
*24-25 éves koromban egy házibuliban megismerkedtem egy lánnyal. Amolyan "első látásra" volt a dolog. Ő az első csók után elárulta a "titkát": válófélben van és két gyermek édesanyja. Nekem nagy megrökönyödést okozott eőször. Aztán megbeszéltük, hogy tiszteletben tartjuk egymást, az eltérő életvitelt is.
Ő nem akar belőlem pótpapát faragni, de én nem akadályozom az anyai teendőkben.
A lényeg, mivel korrekt és jóhiszemű embernek tartom magam, nem tudtam megszokni a helyzetet, nyomasztott a szitu, olyan szinten összezavart, hogy bár a lánnyal jól voltunk, de inkább kiléptem a kapcsolatból. És elsősorban azért, hogy őt ne kössem le, hisz rám újférj-anyagként a gyerekek miatt nem számíthatott. Nem akartam, hogy miattam elszalassza az igazit, aki meg tudja szeretni a gyerekeket és elfogadja a szitut.
Nekem diszkóba, kirándulni járó partner kellett. Ő ebben partner is volt, de hát sok korláttal. Úgyhogy, amint fentebb említettem, inkább kiléptem a dologból.