bananas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 337

Szia bebibm!

Hidd, el csodálatos helyre mentek. Csak kiránduljatok sokat, mert maga Patong Beach -az éjszakai életet kivéve- nem nagy szám.

A dzsungel túrára én el sem akartam menni, mivel nagyon tartok a kígyóktól. Valamelyik filmben rangsorolták a veszélyes országokat, Thaiföld a 10. lett a kígyók miatt. Nem akartam keresni a bajt, aztán megnyugtattak, hogy azok jobban tartanak az emberektől. Így könnyen rávettek. Az egyik legnagyobb élmény volt. A vízesés után mindössze egy 4-5 fős skandináv csoporttal találkoztunk. Nekik volt vezetőjük, és méltatták bátorságunkat, hogy mi vezető nélkül neki mertünk vágni. Elmondásuk szerint ők láttak jónéhány királykobrát. Mi azért bántuk, hogy nem volt vezetőnk, mert biztos sokkal többmindent láttunk volna a segítségével. Ismerve az ottani árakat, ez sem lehet jelentős összeg.

Dollárt szerintem sem kell váltanod. Valamennyi Eurot mi is váltottunk kint, nem volt nagy különbség a végeredményt illetően.

Mind az éttermek, mind az utcai kajáldák nagyon jók. Utóbbiak jelentősen olcsóbbak, de egy nagyon jó étteremben is megkapsz 200 B körül egy kaját körettel. (pl. a kesudiós csirkét nagyon ajánlom ha nem kedveled a csípőset)

A Rat U-Thit Road (a parttal párhuzamos belső főút) északi részén, (most megnéztem térképen -ott lesz közel a szállodátokhoz) esténként egy elég nagy területet foglalnak el az utcai "kocsis" kájáldák. Bátran ajánlom, amit ott sütnek előtted, abban nem lehet hiba. Többször ettünk ott helyben faszénen megsütött pálcikás csirkemellet, csirkemájat vagy virslit. Ez 10 Baht, és 3-4-el már jól is lehet lakni.

Nem messze ezen az úton, csak a másik oldalán van egy kitűnő masszázsszalon is. Nagyon kultúrált, nem a kirakatban masszíroznak, hanem függönnyel leválasztott fülkében. Ruhát is adnak. 1 órás thai masszázs 300 Baht. Még az első napokban próbáljátok ki, egyrészt az esetleges leégés miatt, másrészt ha a leégést megúsznátok akkor mindennapos vendégek lesztek ott.

Az internet teljesen jól működik, nagyon sok netcafe van. A legtöbb helyen 1 B/perc, ill. 50 B/óra.

üdv,

bananas

Előzmény: bebibm (332)