Törölt nick Creative Commons License 2006.02.28 0 0 426
Szabó G. topictárs után bátorkodom én is megosztani a nagyérdeművel a véleményemet a baloldalról, egyben elnézést kérve a crosspostingért.

("Az MSZP-re szavazok identitasa" topic)
Vegtelen naivitasrol tanubizonysagot teve elhiszem, hogy a topic celja valoban ez es nem meg egy kis Gyurcsanyizas meg Lopcsanyozas, ugyhogy megkiserlem roviden osszefoglalni, mi motival arra, hogy a szockokra szavazzak, mt jelent ma nekem "ballibnek" lenni.

bal: azokat, akinek jobban megy a sorsuk, beken kell hagyni es nem nagyon beleugatni a dolgaikba, be kell toluk szedni egy meltanyos adot, amibol finanszirozni lehet a kozfeladatokat es valamennyi szolidaritast, oszt' viszontlatasra. (Nem beleszolni, hogy mire koltom a penzemet! Ha akarom, lakasra, ha akarom borra vagy utazgatasra. Nagy fiu vagyok mar.) Leben und leben lassen. A szegenyebbeket pedig tamogatni kell, tobb okbol is. Egyreszt empatikus fajta vagyok, nem szeretem, ha masoknak rosszul megy, de ha ezt valaki nem hiszi el (amit egyebkent serelmezek), azok szamara tudok "onzo" magyarazatot is adni: nem szeretem, ha hajlektalanokat kell az aluljaroban kerulgetnem, koldusok keregetnek a piros lampanal, kirabol vagy megkesel a ciganybanda, a buszba hugyozik a hajlektalan, ezert aztan inkabb eszszeru mertekben hajlando vagyok aldozni az o felemelesukre is.

lib: a tarsadalom nagyjabol felnottekbol all es orommel vennem, ha nem ugatnank bele egymas dolgaba, csak ha a masik tevekenysege valoban serelmet okoz nekem. Nekem teljesen mindegy, hogy Atlag Janos este borral, kisustivel, spanglival vagy eppen demokrata.hu-val kabitja magat es vegkepp mindegy, hogy a baratnojevel vagy a baratjaval bujik agyba, igy aztan ezekbe kulonosebben beleszolni sem ohajtok. (By the w, paran idekeverik a pedofiliat is, ami csusztatas, leven ez egy koztorvenyes, elfogadhatatlan buncselekmeny.)

Hat roviden ennyi. A fentiekkel lehet vitazni, plane lehet nem egyeterteni, de talan nem tevedek nagyot, ha azt allitom, hogy ez egy konzisztens, emelt fovel vallalhato ertekrend. Az pedig, hogy ezeknek a mai garniturabol leginkabb Gyurcsany tevekenysege felel meg, az gondolom vilagos.

ZOH