Hello!
W116 280SE-m volt, 74-es évjáratban. Nagggggyon tuti autó, leirhatatlan feeling!
Minden darab más, az totál rozsdamentes volt, de ennek nincs köze a Te általad kinézett darabhoz. Azt tüzetesen át kell vizslatni. Sajna semmi okossággal nem szolgálhatok, mert az együtt töltött egy év eseménytelen volt. Eladtam, mert nem volt lehetőségem 3 autót tartani egyszerre. No ez a kocsi sztem nem a mindennapi használatra való. A gázüzemet már lassan nem éri meg berakni, nyáron én is átszereltettem mindennapi futkosós swift 1,6 sedanom. Akkor 120-130 Ft/l volt a gáz, mig a benzin 270-280 Ft körül. Mára 165-175 Ft közt az LPG, a benzin meg 250-255. A benzines fogyasztáshoz nyugodtan 20%-ot lehet csapni, nem nagyon igazak azok a leirások, amik 10%-ról beszélnek. (ezek leginkább a gázautó szervizek leirásában találhatóak meg)
Nem volt 450-esem, ami a 280SE-ben meglepett, hogy nem számitottam olyan dinamikára, amit az produkált, és 12L körül megállt a fogyim. Ez kb 70% országút-30% várost jelent. 4 fokozatú kéziváltósom volt. Az autó kivül-belül hatalmas! 192 cm vok, de magam mögé beülve még lazán kereszbe tehettem a lábam hátul. Leirhatatlan ahogy előtted a motorháztető elterül. Ez is hatalmas. Tényleg csak akkor derül ki, mikor egy kapun be akarsz menni, ahol azelőtt külön odafigyelés nélkül befordultál, itt meg centizni kell.
Mai napig vágyom ismét egy ilyen tulajdonlására, Én csak hobbiból tartanék ilyent, kb évi 2-3000 km erejéig. A mobile.de-n van választék, 4000Euro környékén már vannak szépek.