renegade
2006.02.28
|
|
0 0
2240
|
Aki nem hajlandó erre... az ne legyen jogosult semmire... tudom, durván hangzik, de a társadalmi szociális szolidaritás a lehetséges felemelkedés mindenkinek kell, hogy járjon, ha ki akar törni, dolgozni/tanúlni akar... ha nem sorry!Volt egy tanítványom, egyszerűen nem lehetett vele bírni. A családi háttere borzasztó volt, anyuka időről időre eltűnt néhány hónapra, az apuka egy részeges primitív alak, a lakás egy koszfészek. Egy napon elvittem a gyereket haza. Mármint: a saját otthonomba. Velünk vacsorázott, együtt fürdettük meg a lányomat, együtt jártuk végig zárás után az óvodát, ahol másodállásban gondok voltam. Beszélgettünk, tévéztünk. Utána hónapokig nem volt vele gond az iskolában. Igen, van olyan gyerek, akinél ha megfeszülsz, se érsz el eredményeket. Százezerből egy. A többinél csak nem találod el, hogy mire is lenne szüksége. 60-80 IQ val rendelkeznek, max 4 ált. jutnak 14 év alatt, gyakorlatilag szinte analfabéták, nem tníthatók, max a leg primitívebb munkákat képesek ellátni... ami viszont nem tetszik nekik...Soknak tetszene, de még ilyen munka sincs! |
Előzmény: macmester (2232)
|
|