renegade Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2228
Hát igen, elmondták, hogy nem lesz benzináremelés. Mások meg lassan mondták, hogy nem-lesz-gázár-emelés.

Ma egy sárga Fabia ment előttem az úton. A citrom is sárga, mégsem ugyanaz a kettő.

Valamit mondani délelőtt, egészen mást még aznap este (!!), az nem ugyanaz, mint nem tudni megfelelni annak az elképesztő elvárásnak, hogy mindenféle világpiaci mozgást letojva egy egész cikluson keresztül mozdulatlanul tartani egy energiahordozó árát. Ezt a Fidesz sem tette meg, se a gázárral, se mással.

Nem mellesleg amikor Orbán elszakította a gázárat a világpiaci ártól, akkor elkövette az eredendő bűnt, tett egy lépést visszafelé a szocializmusba. Sosem értettem vele egyet, annak ellenére sem, hogy nálunk otthon minden gázzal megy: fűtés, meleg víz, tűzhely...

Gőgös hazug társaság? Ugyan. Ezt inkább az akkor még valódi ellenzéknek tekinthető szdsz súlykolta.

Sosem érdekelt, mit sulykol az SZDSZ. Egyes kormánypárti nyilatkozatokra viszont a mai napig képszerűen emlékszem, úgy, ahogy a tévében láttam-hallottam.

Hát, lehet, hogy le lehetne vezetni, hogy menyire hasonlóak a vörösök és a fasiszták módszerei. Lehet, hogy meg sem buknál, csak néhány alapelvet felfedeznél.

Nálam megbuknál. Ez kb. az a szint, amikor szegény E. kínlódott egy darabig a szóval, aztán szégyenlősen kivágta: "faszista"... (E. persze nem "E." volt, tanítványt még ennyire sem adok ki.)
Előzmény: HAL9000 (2215)