Derek Creative Commons License 2006.02.27 0 0 415

"Ha a mostani feltörekvő mszp-sek most mind ott nyomulnának az mszdp-ben, akkor se lenne más a helyzet.Gondolod, azokat nem anyázná a mostani jobboldal?Dehogynem!"

Persze ,sot meg jobban.Mit gondosz hanyszor kaptam meg en 89-90-ben jobboldaliaktol,hogy mi meg lefekudtunk a kommunistaknak 1948-ban.

Engem akkor leanyaztak amikor egy megyei forumon meg joval a   90-es valasztasok elott azt mondtam ,hogy az MDF rol buzlik a Horthy korszak reinkarnacioja es mi csak a megegyezesig vagyunk veluk az ellenzeki kerekasztalban utana utjaink elvalnak,mert nekunk se a kisgazdakhoz,se a keresztenydemokratakhoz se a madofhoz semmi kozunk,mi veluk az ellentetes oldalon allunk es az altaluk hirdetett politikai nezetekkel mi szemben allunk nagyreszt.Es nekunk masok a politikai celjaink mint nekik.Valojaban teljesen egyedul voltunk , mert ugye a jobboldallal egyutt semmi keresnivalonk, a szocik meghat akkor meg eppenhogy labaltak ki az allamparti dolgokbol,de a szadival sem volt valami jo a viszony.Valojaban a szocialdemokrataknak tul keson jott a rendszervaltas .Rettenetesen nehez megtalalni a helyet amikor eppen az elozo rendszer tagadasa az elsodleges ,amely magat baloldalinak hirdette.A szocdempart legures terben volt.Nem voltak szovetsegesei.En legszivesebben athoztam volna az osszes reformkorost az MSZMP-bol,de melyiknek lett volna kedve vegighallgatni,hogy valami ven fazon allandoan kommunistazza oket.Es gyanitom hogy sok beepitett embert pont azert kuldott a 3/3 hogy az alapszervi uleseken elriassza ezeket.Jott valami ertelmes fazon aki elotte MSZMP tag volt mondjuk egy epitoipari vallalatnal mernokkent ,valamelyik csahos azonnal felallt es azonnal lebudoskommunistazta,nana ,hogy ugy otthagyott bennunket ,mint eb a szaharat,Gasko is kiallt par ilyen beszolast csak o birta.Engem aki sosem voltam MSZMP tag engem is lekommunistaztak,mert jo barati viszonyban voltam a szegedi reformkorosokkel, Geczivel,Katona Peterrel,Lovaszi-val,Basthy Gabival, Szemokkel ,Nemcsokkal, es igen Vastagh Palival is aki egyetemi kollegam volt,es ez a mai napig is megvan es nem voltam hajlando belemenni az utszeli stilusba

Előzmény: evangeline (414)