renegade
2006.02.27
|
|
0 0
2178
|
a sok mostani MSZP fan igencsak nosztalgiával fog gondolni még OVI idejére is.Hát nem. Abban mondjuk már kevésbé hiszek hogy azon is el fognak gondolkodni hogy mik is azok a folyamatok amik szükségessé tették a megszorításokat...1. Azok a folyamatok OVi idején kezdődtek. Ez egyébként egy tanulási folyamat. A két nagy párt úgy gondolta, ígérni kell, jó sokat. (Ennek vannak objektív elemei is, például ha az egészségügyben dolgozók fizetését nem emelték volna, ma nem lenne ápolónő egyáltalán sehol.) Mostanra kiderült sokaknak, hogy felelős pártok nem mennek bele igéretspirálba. Bárki fog nyerni, annak rendje és módja szerint az orra alá fogják dörgölni a mostani ígéreteit. És remélhetőleg 4 év múlva nem elköltendő ezermilliárdokban akarnak versenyezni. 2. Sokadszor mondom: nemcsak a pénz számít. Az embernek nemcsak gyomra, de lelke, agya is van. Inkább keresek kevesebbet, de ne kelljen Orbán üres szóvirágait hallgatnom, és úgy tűzhessem ki március 15-én a kokárdát, hogy az ne azt jelentse: jobboldali magyar vagyok, hanem azt: magyar vagyok. Nem mindegy. |
Előzmény: lcoder (2175)
|
|