hamanokaito Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1733

Na akkor fussunk neki még egyszer ...      :-))

Annyit fizet mindenki, amennyit fogyasztott, még a leolvasást is mi csináltuk.

A kiszámlázott mennyiség annyi amit leolvastam, ezt nem is kifogásoltam. Ezzel kapcsolatban mások tapasztalataira voltam kíváncsi, ha esetleg nem célszerűek a fogyasztói szokásaim, ésszerű határokon megpróbálok módosítani egyébként meg tudomásul veszem és fizetek.

A mondat SZVSZ így helyes: Azzal arányosan fizet mindenki, amennyit fogyasztott.

( Érték = mennyiség * egységár )

A víz és szennyvíz m3-ének ára ismert, hát, semmmi meglepetés nem lehet.

Számomra eddig nem volt ismert a _budapesti_ tarifa. Eddig albérletben laktam, Budapesten, ahol a házinéni bemutatta a befizetett csekkszelvényt ( Díjbeszedő x Ft  különösebb részletezés nélkül ) én meg átutaltam neki. A szegedi árak, emlékeim szerint, alacsonyabbak voltak és más volt a vízdíj csatornadíj aránya is ...  Ez persze lehet a megszépítő messzeség is.  Igaz meg is kereshettem volna az egységárakat  Vízmű és a Csatornázási Művek honlapján, de mivel a fűtésdíjjal kellemes meglepetésben volt részem, annyira nem törtem magamat. 

A beírás szubjektív véleményemet tartalmazta, ez eddig általánosan elfogadott volt a Fórumon ...

Ilyesmikre gondolok:

Nekem ennyi, neked mennyi ? Jé, nekem meg ennyi ...  Hogy lehet ez ?  Az sok vagy nem sok  ?

Te hogyan csinálod, hogy csak annyi ?

Ennyi ...

Hamano

Előzmény: Fineszedző (1721)