Szerintem ebből a csepeli panelházból is rengeteg SMS érkezhetett a TV2-höz, amelyben arról biztosították pártunkat és kormányunkat, hogy nem élünk rosszabul.1. Az a biciklis fickó nem csepeli, hanem hajléktalan. Különbség.
2. Csepelen az átlagosnál gyakrabban esik meg, hogy nincs szükség második fordulóra, már az elsőben abszolút többséget szokott szerezni ugyanis az MSZP-s jelölt.
3. Én is Csepelen lakom, panelházban, és jobban élek, mint 4 éve. Az inflációt messze meghaladóan emelkedett a jövedelmem, amiből mellesleg minden fillér legális, adózott. A feleségemé is emelkedett, mivelhogy óvónő a drágám, tehát mindjárt a ciklus elején megugrott 50%-kal a fizetése.
4. De nemcsak azt kell nézni, jobban élsz-e, hanem azt is, hogyan érzed magad. Nekem a Fidesz prominens politikusainak politizálási stílusa nem tetszik. Pontosabban: még kevésbé tetszik, mint az MSZP-é. Ezért nincs kizárva, hogy akkor se szavaznék a Fideszre, ha most rosszabbul élnék, mint négy éve.
Egy kis szemelvény tegnap estéről. 16 éves, a politika iránt csak érintőlegesen érdeklődő fiam meglátja a "Rosszabbul élünk" hirdetést a tévében, és elkezd dühöngeni.
-- Mi van?! -- mondom.
-- Hogy lehet ilyen reklámot csinálni? -- dühöng tovább a gyerek.
-- Milyet? -- kérdezem én.
-- Ilyen negatívat! -- mondja ő. -- Ilyen rosszindulatút! Ha felnőtt leszek, addig nem megyek el szavazni, amíg ilyenek lesznek a reklámok! Mert ezek a reklámok hazudnak, azt látom, de így nem tudom és nem is akarom eldönteni, kinek van igaza!
Nem szóltam semmit. De a szomorúság elöntött. Életem első három évtizedében nem mentem el szavazni, mert az nem volt választás, diktatúrában olyan nincs. Most "demokrácia" van, a fiam viszont szintén nem megy el szavazni, mert csak hazugságokra adhatná le a szavazatát. Hát gratula, kedves politikai elit...