SZia Rosta,
Megtisztelsz bizalmaddal,de ha ahogy irod;hivo vagy a reformatus egyhaz tanitasaban akkor nemhiszem ,hogy ez a konyv sokat segitene neked meg ha el is olvasnad.inkabb azokat segiti (szerintem) akik nem hivok ,vagy peldaul elfaradtak kovetni a sajat vallasi,vagy eppen felvett tanitasokat.Az en esetemben ,en is reformatus nak lettem keresztelve,de a tanitasokkal nem vagyok megelegedve ,es a sajat utamon kerestem az igazsagot az Istennel kapcsolatban.Es ez a konyv segitett egy kicsit az ertelem kikristalyosodasaban,persze nem az elso elolvasas utan.Megha a konyv sokszor ismetli magat,nem art ha tanulmanyozzuk mint a szentirasokat.
3kotetben eleg sok dologrol ir,es meg irt harom konyvet azutan,de lehet,hogy meg tobbet.
Egy diohejban elmondom a lenyeget;
Az Isten es Mink egyek vagyunk,vagyis az Isteni rendszer tagjai vagyunk es nincs kivetel !
Ha bekeben akarunk elni,akkor felkell ismernunk azt a tenyt,hogy minden a vilagon tokeletes es semmi sem alsobbrendu!vagy felsobbrendu.
Ha ezeket a tenyeket nem ismerjuk el, elsosorban ;akkor nincs ertelme tovabb menni mert ez olyan mint az abc alapveto dolog.
Szoval ird meg mit gondolsz rolla,mi a velemenyed?
Udv,gb.