stat Creative Commons License 2006.02.26 0 0 3233
Sziasztok!
Hihetetlen, hogy milyen gyengén játszik az Olaj manapság, pontosabban: nem is játszik!
Én nagyon szeretem a kosárlabdát, már jó pár éve járok ki Olaj-meccsre. Nem lehet elvárni egy csapattól, hogy mindig győzzön,
de legalább a játékosok akarjanak győzni! Nem tudom, mi van a csapat belső hangulatával, de hogy nincs minden rendben, az biztos!
Persze ezzel azt hiszem, nem nagyon mondtam újat... Viszont pont tegnap este (igen késő este) történt meg velem, hogy egy szórakozóhelyen
kikkel találkoztam?... az Olaj légiósaival (Kelley, Davis, meg a két litván), jut eszembe: Kurasovval mi van, nem is játszott??
(nem mintha nagyon bánnám...). Szóval elég jó hangulat volt ott éjjel, de az egész helyen kb a legjobb hangulatban, a legvidámabban a mi
kosarasaink voltak! Persze nem meglepő: leszarják, hogy kikaptunk, szarul megy a csapatnak, szórakozni kell... De kérdem én: minek akkor
a Szolnokba olyan játékos, akit egy cseppet sem érdekel, hogyan teljesít a csapat? Akkor már inkább magyar játékosokkal kellene játszanunk,
állítom, még sokkal jobb eredményeket is elérnénk, ha egy pörgős, ÉRDEKELT csapat jönne itt össze! Ezen belül bőven lehetne szerintem alapozni
a fiatalabbakra is, meg esetleg szolnoki születésűekre is, persze nem kizárólag, azt csak nem lehet. És akkor őmelléjük lehetne mondjuk két
igen jó képességű külföldi (talán a MAGYAR kosárlabdának is többet használna ez a felfogás).
Ebből kiindulva egy lehetséges csapatösszeállítás (most hirtelen): Szarvas G.(szerintem elég jó, meg hajtós), Drahos G.(nagyon ponterős a 2-od
osztályban), Rezák T., Cziczás (szerintem összeszokott csapatban, ő is inkább jó lenne), Balogh Gy., Tóth V., Davis, Dénes G., Cseh gy.,
Horváth Cs. (eleve szolnoki születésű, azt hiszem), Fülöp (sokszor biztatóan játszik, összeszokott csapatban több is lehetne),
Harazin (szerintem nagyon jó képességű, csak meg kell erősödnie, de egyre többet kellene játszania is) és 5-ösnek meg mondjuk vagy
Lopatka a Körmendből vagy Scott a Nyíregyből (nagyon jó volt tavaly is).
Így sok magyar játékos a 2 külföldivel kiegészülve szerintem sokkal-sokkal jobb eredményeket érne el, mint mondjuk most. Nem mondom,
hogy világverő csapat lennénk, de szerintem sokkal több játék lenne, s szerintem pár évig ott lennénk az első 4-5 csapatban, amibe
egy-egy sikeresebb időszakban bármi belefér; több pontot is dobnánk (persze a védekezés is fontos, de én pl.
sokkal szívesebben megnézek egy olyan meccset, ahol 97-95-re nyerünk, mint ahol 59-51-re), így közönségszórakoztatóbb is lenne, mert
hát a sport eleve erre született...
A másik fontos dolog a költségvetés. Tudjuk, nem dúskál az Olaj a pénzben, éppen ezért is lehetne olyan emberekre alapozni, mint pl. akiket
említettem. Ha utánaszámoltok, nagyjából még kevesebből is kijönne, mint a jelenlegi keret. No, meg szerintem sokkal jobban meg is
térülne.
Nah, ennyit akartam mondani most. Kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok az általam leírtakhoz! Esetleg rosszul gondolok-e valamit stb?
Persze, Hajrá Olaj!!!
stat