Szabó G. Zoltán Creative Commons License 2006.02.25 0 0 291
"Alapvető érdekellentétek vannak a tulajdonos (egyre nagyobb profit )és az alkalmazottak (emberséges munkakörülmények, rendes fizetés) között!"

Ez persze igaz, de legalább ennyire alapvető érdekközösség is. A nagytőkés ugyanis tudja, hogy munkások nélkül nincs profitja (hisz nincs, akit kizsákmányoljon), a munkás meg, hogy ahhoz, hogy neki munkahelye és fizetése legyen, működő gazdaság kell, az meg - legalábbis belátható ideig - nem lesz tőke, és így tőkés nélkül.

Ennek az érdekellentétnek és erdekközösségnek az együttes fennállása fölismerésére épül a szociáldemokrácia politikája.

"A baloldalisághoz az én fogalmaim szerint hozzátartozik a nagytőke alkalmzásában álló dolgozók érdekeiért való kiállás is."

A te baloldaliságról alkotott fogalmaidhoz, húgocskám, nem tartozik hozzá semmi, mert neked, egyáltalán semmi fogalmad nincs a baloldaliságról. Te egy rendes Fidesz-fan vagy, aki úgy döntött, hogy egy radikális baloldalinak álcázott nick mögé bújva, balos szlogenekkel fogod fikázni Gyurcsányt és az MSZP-t. Csakhogy ahhoz legalább egy kis előképzettség kellene, nem annyi, hogy bemagolsz három tőmondatot nagytőkésekről, szegényekről, dolgozókról és bérrabszolgákról, aztán ezeket permutálva bepötyögöd ide.

Tudod, van itt az indexen néhány szélsőbalos, többségükben tanult, képzett emberek, olvastak ezt-azt, talán meg is értették. Velük lehet vitázni, mert érveik vannak (igazuk, az nincs - legalábbis szerintem), de te csak papagájként ismételsz pár jelszót, ami még a legsekélyesebb marxista-leninista szemináriumon is közhelyesnek hatna. Konkrétumot írni nem tudsz, konkrét ellenvetésre válaszod nincs - ez így nagyon gagyi.

Téged olvasva az embernek az az érzése támad, mintha az ötvenes évek első felében, egy május 1-én olvasná felvonuló dolgozók tábláira írt jelszavakat.
Előzmény: Cifra Panna (285)