norris21
2006.02.25
|
|
0 0
2018
|
Ismét felszökőben a kosárlabdaláz Kaposváron
Elkapta a fonalat a KKK
Már-már beletörődtünk abba, hogy idén még a nyolc közé jutás sem jön össze, amikor egyszer csak belelendült, majd meg is táltosodott a Kaposvári KK együttese a férfi kosárlabda-bajnokság élvonalában. Az ősszel mérsékelten teljesítő gárda legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte, legutóbb éppen a hónapok óta veretlen Albacompot sikerült megállítani. Nem csoda, hogy ismét felszökőben a kosárlabdaláz a somogyi megyeszékhelyen…
- Mi történt a csapattal? – kérdeztük Dzunics Braniszlav vezetőedzőt, aki nem is olyan régen még játékosként küzdött a KKK sikereiért. - Természetesen elégedett vagyok az elmúlt időszakban elért eredményekkel. Végig reménykedtem abban, hogy javul majd a játékunk, és ha jobb teljesítményt nyújtunk, akkor a győzelmek sem maradnak el. Persze mindennek megvan az oka: folyamatosan jól edzünk. A hozzáállással eddig sem volt gond, a pályán pedig egyre inkább megvalósulnak az elképzeléseink. Kis lépésekkel haladunk előre. - Mennyivel lát több esélyt most a nyolc közé jutásra, mint mondjuk január elején? - Most már biztatóbb a helyzet. Sokkal reálisabb a dolog, bár még mindig nem vagyunk abban a pozícióban, hogy igazán nyugodtak lehetnénk. Most olyan a helyünk, hogy tudunk feljebb is kerülni a tabellán, de még lejjebb is mehetünk. Annak azért örülök, hogy kiharcoltuk ezt, és már nagyobb az esélyünk a célok megvalósítására. - Szombaton Sopronban folytatja a szereplését az együttes. Sorsdöntő lesz ez a bajnoki találkozó? - Én azt hiszem, ez is csak egy meccs lesz a sok közül. Nekünk mindegyik mérkőzés fontos: sok van még hátra az alapszakaszból, bármi előfordulhat. Nyerni megyünk Sopronba! - Miben más Kaposváron dolgozni edzőként, mint két korábbi állomáshelyén, Dombóváron és Zalaegerszegen? - Dombóváron egy gyengébb játékosállománnyal dolgoztam az elmúlt évadban, a Zalaegerszegen eltöltött őszi időszak pedig csalódás volt számomra. Komoly tervekkel mentem oda, de kiderült, hogy ezeket nem lehet megvalósítani. Kaposváron, úgy érzem, bizalommal fordultak hozzám, és az első mérkőzésen elszenvedett vereség ellenére elfogadtak a nézők és támogatnak azóta is. A hangulatunk egyre jobb, az pedig egyértelmű, hogy ebben a városban nagyon szeretik a kosárlabdát. Jó érzés, hogy az elmúlt időszakban sok örömet szereztünk szurkolóinknak.
-of-
www.kaposextra.com
|
|