Tenerife Creative Commons License 2006.02.24 0 0 188

Kedves Anti! Igaz, az utóbbi időben nem sokat írtam ide, elfoglaltságom miatt, de olvasni csaknem minden nap elolvastam a hozzászólásokat. Nem biztos, hogy tényszerű, amit ide írok, lehet, csupán érzelmi alapon teszem. Bár az első felháborodásaimon már túl vagyok. Ennek ellenére ez a hozzászólás kissé személyes lesz. 

Elöször a kedvenc mondatom: töltsön el mindenki egy promóciós hetet Tenerifen, csaknem minden kötelezettség nélkül.

Tények és vita. Többször panaszoltad, hogy nincs, aki tényekkel, adatokkal vitázna veled. Nos mivel én is kiváncsi vagyok ezen összehasonlításokra, én is szivesen venném, ha mindkét oldal megszólalna...kicsit másképp.

Nekem úgy tűnik, hogy igaza volt annak, aki azt mondta, keresztesháborút folytatsz itt. Ami azért is furcsa, mert valóban sokkal nagyobb gondok és problémák léteznek a TS létjogosultsága mellett. De nem is az a gond, hogy fogadatlan prókátorkét máson esett sérelemért te a világ megmentésére készülsz, hanem, hogy azt szemellenzősen teszed. Ugyanazt hajtogatod folyton folymást, mikozben a válaszokra nem is figyelsz. Vagy kiveszel részeket pl. az én mondataimból, hogy azzal támaszd alá a mondani valódat. Na mire gondolok? péládul

• vki azt írta, hogy elégedett volt a TS jogával, sőt úgy véli, hogy annak értékét bőven kihasználta. Volt egy érzése, hogy jó boltot csinált. Hogy neki ez megérte. Te pedig minden gondolkodás nélkül elvetted az illuzióját. Ez otromba dolog.
  • hiányolod az etikai kódexet, pedig létezik. Azon a meseszép oldalon, amire hivatkozol. Mert az ote lapját átolvasva, valóban úgy tűnik, ebben a világban minden tökéletes. Szóval van etikai kódex. A gond, hogy az ote tagjai pont azok a cégek, akiket ezen és más fórumokban szidott cégek a tagjai.  Ellentmondás?
  • kértem attól a skót cégtől ajánlatot, akinek a honlapjára felhívtad az árak végett figyelmünket. A második levélre sem jött értékelhető válasz. Egy ismerősöm szerint pedig vigyázzak a külföldi cégekkel, mert ha előre elutalom a pénzt, nem biztos, hogy utána kapok is vmit.
  • mi mennyit ér? szerinem ez igazán szubjektiv. Vannak ismerőseink, akik milliókat áldoztak vadászvizsgára, fegyverre, ruhára, de valójában  szinte sohasem használják/hordják azokat. CSak kellett hogy legyen. Hogy mi éri meg? pl. Monacoban sor tehetős embernek van háza, személyzettel, holott csak évi egy két hetet töltenek ott. Megéri? Olcsóbb lenne, ha szállodában töltenék azokat a napokt. Mégsem érdekli őket ez a megoldás. CSak mert azt mondtad, a második autóm helyett használhatnék arra az egy-ét alkalomra taxit is. Azt hiszem, rosszul magyaráztam: ha nem lenne második kocsi, és az elsővel gond van, többet veszíthetek, mint amennyit igy a biztosságért és a kényelemért. Kicsit olyan mint egy biztosítás. ha 10 évug nem halok meg, akkor nem túl jó befektetés. Mert alig hoz vissza vmit. Szóval nekem megérte, hogy nem egy autó parkolt a garázsban.
  • árak: az ote honlapján olvasható (mert amire hivatkozol, annak utánaolvasok és megnézem), hogy a csomagolt nyaralások jóval olcsóbbak. S ne ahhoz hasonlítsuk a TS értékét. almát az almával, körtét a körtével. Szóval az itt is elhangzott, hogy a TS nem ingatlan, de nem is nyaralás, sőt, nem is olyan, mint egy ingatlanbefektetési alap. Tehát örülök, hogy a google a Fekete erdőtől Kenyáig mindig olcsóbb utakat és helyekt hoz fel az első 10 között, de a jeges fiú, ha akarna szintén halom olyan ghelyet írhatna ide, ai jóval drágább. Én próbálom körbejárni a tmát. Meghallgatlak téed, a jegest, mások véleményét, más fórumokon. Én most úgy látom, mintha ez egy pl. tennisz klub lenne. Veszek egy tagságot egy klubban. Ha olcsóbban szeretnék tenniszezni, akkor bármelyik salakos pályán megtehetem olcsóbban. S a bár is ocslóbb biztosan a pálya mellett. De ha én egy drága, vagy kevésbé drága klub tagja akarok lenni, hát szivem joga. Hogy olcsóbb vagy nem... nem igazán számít.
  • árak II. kereslet, kínálat ár... szóval piaci alapkategóriák. Mert úgy tűnik, szükség van vmi ilyen rendszerre az emberekben, különben nem harapnának rá. kínálat adott. S úgy látszik, ennyit elbír a hazaiak pénztárcája.
  • vki itt írta, hogy csak azok használhatják ki jól, akik sokat és családostúl utaznak... nem tudom, de biztos ki lehetne számolni.
  • szavahihatőség: a jeges fiú azt mondta, hogy a biróság előtt a kollégák biztos azt tanúsítanák az előadás menetéről és minőségéről, amit a cég elvár tőlük. Én erre azt írtam, hogy akkor nem árt vigyázni, mert könnyen ellenkeresetet lehet benyújtani, illetve perelni hitelrontás végett. Te pedig valahol már tényként írod, öt ózletkötő is ellenünk (vevők) tanúskodnának a bíróságon. Pedgi ez egy feltételezés és s egy kérdés volt csupán.
  • szindbaddal egyetértve újra elmondom: az a hibás, aki aláír. Mert a szerződést, ha nem is mondják el az apró betűst, csak a szépet, csak el kell olvasni... Lásd az a hivatkozás, mely a fogyasztóvédelemhez benyújtott panaszok 80%-ról szól. Vagy amiről ma a danubiusban panaszkodtak, hogy az evásokat újra megbünteteti az apeh néhány olyan apróság miatt, melety az ember már nemn olva el a törvényben, vagy a megadott hivatkozásokban. De egy iylen apróbetűs rész miatt az apeh jogosan büntet meg számos vállalkozót.
  • úgy tűnik, aki nem veled van az ellened. Szintén szinbad, aki szerinem semleges és elmondja, hogy ha vki hülye és hagyja magá t becsapni, az vlahol meg is érdemli. Pedig ő valahol középen áll.
  • EMVÉJ és más emelem. nos mint mondtam, ezek amerikában igen jelentős cégek. De valahogy itthon minden más. Ha beszélsz külhoni üzletemberekkel, elmodják, ohgy a magyar piac elég sajátos. Az ikeában az 500 forintos rongyszőnyegért ölik egymást, ami a tescoban 300 ft. Valahogy minden kell... Tehát itthon másabb a stílus is. nyomulós, agressziv. Tudtad, hogy angliában nincs olyan méretű tesco, mint itthon? csak áruházak, de nem hipermarketek. De vissza az mlmhez. Az ötlet, amire épül, egyszerű. Ha fogorvost keresel, ha eskövőszervezőt, ha autószereleőt, ha csoki torta receptet, etc, kit kérdezel meg erről? a barátodat, a szomszédodat. Mert amit ő kipróbált és elégedetten használ, az neked is beválhat... szóval ezért a sok amatőr...  mert hát igazából nem érti, mi az , amit elad, de nem is atermék a fontos. Mert ugye nem terméket veszel, hanem egy ígéreted a szomsézdtól, hogy szimpatikus-e, aki megszólított... De a nagyáruházakban sem értenek hozzá jobban. Kevés olyan bolt maradt, ahol kereskedők vannak és értik a szakmájukat. Ha nem ejted el a tányért, lehetsz pincér vhol. De a jó vendéglátos erre születik.... az belülről jön.
  • jó lennne ha az angol szövegeket magyarul is mllékelnéd
  • szalapala is igen jól szól.
    nem értem a célodat. annyi energiát ölsz bele, utánaolvasol, keresel számolsz, vitázol. Miért? Ingyen teszed... de miért? Jobb lesz tőle  napod? ha embereket akarsz megmenteni, akkor nem ez a legrosszabb, ami történhet velük. Nem értem, hogy mi vezérel, mikor téged sérelem nem ért. S már néha a ló másik odalán ...