es a te oregkoroddal mi lesz,ha mar itt tartunk?? Az egyetlen beszelgetopartnered a nyugdijashazban a noverke lesz.
1. Na és akkor mi van? Ő ezért kapja a fizetését, dolgozzon már meg a pénzéért! A leocsmányabb, legundorítóbb és legönzőbb indok a gyerekvállalásra az,hogy "legyen aki ápol öregkoromban", "ne legyek egyedül", "legyen kivel beszélgetni".
Namármost a tapasztalatok nem éppen azt mutatják, hogy akinek gyereke van,akkor a gyerek egész nap ott ül és szórakoztatja idős édesanyját.Se ideje nincs erre, se energiája, mert ki kell dolgoznia a belét, hogy mindent megadjon a saját gyerekének. Ahelyett, hogy visszaadná szüleinek a ráfordított pénzt, tovább szipolyozza őket: most már az unokára kell költeni mindent.A nyugdíjas néni-bácsi, akik egész életükben a gyerekeikre költötték mindenüket, öregkorukra pénzelhetik az unokát és a nyakukba varrják a gyereket a szülők, mert a nagyi úgyis nyugdíjas és úgysincs semmi dolga. Pihenni majd ráér a sírban. Én nem akarnám, hogy időskoromban, amikor már beteg vagyok a gyerekem azzal sz.rja el az életét, hogy ül az ágyam mellett és hallgatja a műtétem történetét. Ezenkívül mi van akkor, ha szülök és a gyerekem hamarabb meghal, mint én, vagy összeházasodik egy külföldivel és alig látom? Mi arra a biztosíték, hogy a gyerek lesz öreg napjaim szórakoztatója? Mellesleg-egy idős embert ha csak a gyereke kedvel, akkor valószínűleg az se kedveli, csak muszájból foglalkozik vele,esetleg az örökség reményében...ha meg egy normális emberről van szó,akkor úgyis van aki hozzászóljon, és rányissa az ajtót, nem kell ahhoz gyerek.
2. Engem az sem izgat, ha EGYÁLTALÁN nem lesz senki, akihez szóljak. Egyke gyerek vagyok, világéletemben rengeteget voltam egyedül, megszoktam, nem zavar,sőt szükségem is van rá. Csak a buta ember unatkozik. Öregkoromban végre lesz időm elolvasni egy rakat könyvet,amit most idő hiányában nem tudok. Nem fogok unatkozni, az tuti.
Gon odolod,hogy oszinten erdekelni fogja,amit meg el szeretnel meselni,mielott meghalsz?
Nem szenvedek szófosásban annyira, hogy mindenáron végigakarjam dumálni a halálomat megelőző időszakot...