Gézoo, ne nyírd már az almát ennyire! Én megértem amit mond valahol. Vannak, akikben nem alakul ez ki, Pár éve még én is azt hittem, hogy bennem sem lesznek anyai ösztönök, azóta meg, hagyjuk....külön topikot lehetne indítani, lehet egyébként hogy megcsinálom... aztán egyik napról a másikra rámtört, és ha az ötvenes anyukám mellé állnék amikor ő a meopauzával én meg az anyai hullámokkal rezdülök, hát nem tudná sok ember eldönteni melyik a keményebb....
női minőségekről beszélünk itt első sorban, ami a lélek fejlődésével arányos, vannak akik itt, vannak akik ott, mások meg amott tartanak. Spielbergnek ebben a témában kellett volna leforgatnia a világok harcát...lehet nagyobb sikere lett volna...
Anyu egyébként csecsemőápolónő egy vidéki kórházban és olyan sztorikat mesél, hogy azt nem is hinnéd. Nők tucatjainak gőze sincs hogyan kell megfogni egy gyereket., hogy kell megszoptatni, meg mi az hogy fáj a melle utána és hasonlók...a saját gyerekéről van szó...nincsenek érzelmileg erre felkészülve, van aki inkább otthagyja a babáját, mert nem tud róla gondoskodni és nem anyagi hanem érzelmi értelemben.
Emlékszem, amikor a barátnőm szült, akkor még együtt laktunk társbérletben, neki meg lett egy Annája. Biztos vicces volt, amikor az apukákkal együtt ott toporogtam a S-Méreiben, talán sokan nem is értették... mindegy sorra a nők az ágyakban vajúdtak. A barátnőm a rutinosabb anyákkal összeszorított foggal csendben, pár fiatalabb, inkább éretlenebb meg hisztériázva fel s alá mászkált és ordított, mert fájt. Ott akkor az alázat megmutatkozott előttem és felejthetetlen élményt adott.
aztán pár nappal kiderült, hogy a tizenéves leányzó otthagyta a kisbabáját. Meg se nézte....
Vannak, akikre tényleg nem lehet ráerőltetni ezt a szerepet. az állatvilágban is csak azt akarják a hímek, amely a legtermékenyebbnek tűnő nőstény... ez a dolog szerintem sem kellene hogy vitatéma legyen. a természet megoldja a túlnépesedés problémáját. Lassan minden járványra megvan az ellenszer...nem marad más eszközz mint a meddőség férfi, nő egyaránt szenved ettől, nyilván másért persze.
amikor tőlem kérdi valaki, mindig azt mondom, hogy megbeszéltem a Jóistennel, hogy időben fog jönni, de azt mondta, hogy addig foglaljam el magam valamivel...:-) ez még az idősebb korosztályt is mindig megnyugatja!