almaborvirag Creative Commons License 2006.02.22 0 0 290

Sziasztok,

Igyekeztem beleolvasni a topikba hirtelenjeben, de nem tudtam mindent reszletesen elolvasni. Ugyhogy bocs elore is ha olyasmit irok le, amit mar mas is "mondott."

Egy masik topikba, egy SZULESZET-nogyagyaszasba irtam bele egy par honapja es iszonyuan el lettem kuldve a fenebe azzal, hogy oda olyanok irnak be, akik mindenuket odaadnak, hogy gyerekuk legyen es en vagyok az "erzelmileg torszulott", hogy felmerult bennem a gyerekvallalassal kapcsolatos dilemma. Pedig felmerul es nagyon sok kozhelyet vagtak a fekemhez. Ahogy eloben is sokszor teszik azt a kornyezetemben elok. A "gyerek az elet rendje" tipusu kozhelyekre gondolok.

Na, szoval. Az en tortenetem annyi, hogy 34 eves vagyok es hezitalok a gyerekkel kapcsolatban... Tehat nem 22 mint solemnity, akinek a hsz-vel maximalisan egyetertek es asszem Andi88-hoz is kozel allunk gondolkodasban. Igaz en mindkettojuknel sokkal idosebb vagyok. Az van, hogy mindent kesobb kezdtem mint ami "normalis" lenne. 24 evesen a pasizast es csak 32 evesen talaltam meg azt,akivel ugy tunik megallapodom. De kozben nagyon tartok a gyerekszulestol es az az erzesem, hogy nalunk ez iszonyatos tabu tema. Ez reszben a nok kozepkori helyezetebol adodik, az eloiteletekbol, a begyoposodott gondolkodasbol. Mert a kismamakat valoban magukrahagyjak a gondokkal es valoban a nok nagy reszenek tenyleg fel kell adnia a sajat eletet. Es nem arrol beszelek, hogy az elso par honapban, amikor az a pici valoban teljes mivoltaban a mamjara van utalva, hanem altalaban. Nalunk nincs a joga egy nonek elni. A szo teljes ertelmeben - onmegvalositani (NEM a karrierhajszolasra gondolok, bar ez csak egy pejorativ szo - a ferfiakra ezt ritkabban mondjak...) magukat. Ez szomoru. Gezoo, rolad ugy tunik, hogy nagyon pozitiv szemlyiseg vagy, de valoban nogyulolo, mert az exed nagyon hazavagott erzelmileg. Ezert a velemenyed nagyon negativ a nokrol.  

Ja meg egy kis sajat bolcselkedest ide a vegere. Ez azt szeretnem, ha (ahogy a masik topikban is irtam) a gyerekszulest ugy lehetne ertelmezni, mint a levegovetelt. Termeszetes es az eltehez elkerulhetetlen. De nem azert elunk, hogy levegot vegyunk.