samiel Creative Commons License 2006.02.22 0 0 205
Kik vezetik ma az MSZP-t? Még akiknek volt is valami funkciójuk: Gyurcsány Ferenc a KISZ KB titkára volt, Kiss Péter a KISZ Budapesti Bizottságának titkára, Lendvai Ildikó alosztályvezető az MSZMP KB-ban, Szekeres Imre tanácselnök-helyettes Veszprémben, Juhász Ferenc megyei KISZ Bizottsági titkár. Te tényleg azt hiszed, hogy ezek működtették a Kádár-rendszert?!

Igen! Azt gondolom. Meg azt még, hogy akiknek volt az arcukon bőr, azok a gazdaságban folytatták pályájukat. Ami ellen semmi kifogásom.

Az első ilyen bocsánatkérést én fogalmaztam meg, még MSZMP reformkörösként, és tette magáéva az egész reformköri mozgalom, majd '89 októberében, az alakuló kongresszusán elfogadta az MSZP. 1993-ban - már hatalomra készülve - ismét kiadott egy ilyen tartalmú nyilatkozatot az MSZP, és tavaly október 23-án (vagy november 4-én) Gyurcsány Ferenc maga is megkövette a magyar társadalmat mindazért, amiben ő maga ugyan vétlen, de amit baloldali eszmékre hivatkozva követtek el. Tudod, az ilyen megjegyzések, mint ez a tiéd is, azokat a bolsevik őskövületeket erősítik, akik mindezt helytelenítették, mondván: "kérhetsz ezektől százszor is bocsánatot, százegyedszer is követelni fogják".

Rendben van. Hajlandó vagyok megkövetni téged az előző beírásomért, ha egyetlen kézzel fogható, vagy szemmel olvasható bizonyítékát adod az általad írtaknak.

Ami meg Kéthly Annát illeti, Derek már válaszolt neked. Hidd el, Kéthly, ha élne, legföljebb a magyarországi szélsőbaloldali mozgalmaktól (ATTAC és társai) nem fordulna el undorral. Személyét egyébként magam is nagyra becsülöm, polgármesterségem idején én harcoltam ki, hogy halála 25. évfordulóján egy teret nevezzünk el róla a VII. kerületben.

Kéthly külön téma lehetne. Hagyjuk őt. A lényeg, hogy szerintem a forradalom alatt és utána az emigrációjában ő is felülvizsgálta addigi radikalizmusát.

Kedves, hogy féltesz minket, de nem sok jóval biztathatlak.
Ezt meg rövidesen meglátjuk!!! Mindenesetre a vidék haragjától mentsen meg bennőtöket az Úr!
Előzmény: Szabó G. Zoltán (182)