DonQHote Creative Commons License 2006.02.22 0 0 734

Az én ismeretem szerint a Hyperion saga három kötetes, a harmadik valamilyen Endymion című.
Valóban a Hyperion is és a Hyperion Bukása is önállóan is megálló művek, de mégiscsak egy nagyobb rész 2/3-ada. Az én ismereteim szerint.

Ezexerint a 3. harmadra még szintén várni kell.

---------------

Nem akartam a fentieket törölni, mert az internetes segítség csak a sorok után jutott eszembe. Rákerestem az Amazon.de-n Dan Simmonsra.

Íme: Dans Simmons: Endymion. Pforten der Zeit/Die Auferstehung.

Azaz: Endymion. Az idő kapui/A feltámadás

Az Amazon.de kiadó véleményének (szerzője Birgit Will) eleje hevenyészett fordításban:
A Hyperion regényekkel Dan Simmons a Space Opera új korszakát nyitotta meg -- és helyezett elénk egy olyan mércét, amelyen a mai napig nem sikerült senkinek átlépni. A most két kötetbe foglalt (! **) Endymion regénnyel Dan Simmons folytatja a történetet és fejezi be azt egy grandiózus csattanóval.
A történetet a főhős, Raul Endymion meséli, aki halálraítéltként visszatekint eddigi életére. Raul egy Schrödinger-macskaketrecben ül és egy ősöreg kvantumfizikai talány következtében se nem élő, se nem holt...

(** A felkiáltójel tőlem van...)

Érdemes lenne még fordítani a Kiadó méltatását, de nincs sok időm rá. Viszont két olvasói vélemény is áll az oldalon, egy 15 emberből 1-nek OK vélemény, amely 5 ből 2 csillagot adott a műnek és erősen lehúzza (unalmas, duplára higított, és ilyesmik), illetve egy 4-ből 3-nak OK vélemény, amely 5-ből 5 csillagot adott és erősen dícséri.

Ezexerint a Hyperion saga (Dan Simmons akaratából) nem 3, hanem 4 kötetes.

Na ha a 3. is duplán, meg a 4. is duplán jelenik meg nálunk, akkor mi nyolckötetesek leszünk Simmons úr és a Shrike ügyében. :-))))))))

DonQ*

Előzmény: Mr_Fusion (722)