sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1917

Talaltam nehany nagyon jo informativ nemet oldalt.

Sok leander tartonak okoz hasfajdalmat a leander visszavagasa,sokan nem is tudjak,hogy egyaltalan szabad-e vagy ha..akkor mennyit.Szüröm le az olvasottakbol.

Altalaban a korai tavaszi ill. nyari metszest ajanljak az infekcioveszely ,de az öszi metszes elönyösebb az elhelyezes miatt.

Ami erdekes,hogy a sarga es feher szortiment alulrol eleg friss hajtast kap,igy nem meszesednek el,mig a piros es egyes rozsaszin valtozatokat ajanljak erösebben visszavagni az elmeszesedes  megelözese erdekeben,hogy aztan a  friss oldalhajtasok szaporodjanak.

Az elmeszesedes a levelek sargulasat is okozhatja,szerintem akkor nincs miert varnom ,a kerdeses oleander levelei valoban sargasodnak.

Ha ezevben vagom, a nyari viragzas attol függ,hogy milyen koran vagtam,tehat akar lehetne most is es hogy mennyit vagtam le belöle,na meg hogy mennyire napos nyarunk van.

Most olvastam a harmadolasrol is.Tehat,ha nem akarok virag nelkül maradni,akkor harmadolom,negyedelem vagy felezem az agak mennyiseget es ezzel a metodussal 2-3 ev alatt megujjithatom a növenyt.

Nno,ezeket szürtem le,remelem jol ertelmeztem. Most mar merszebben allok neki es kb. ertem,hogy mit takarnak a különbözö nyiszalasi metodusok :)