Szerintem meg, kedves samiel, te vagy elhülyített, nem a hazai magyarok 50%-a. Elhülyített a hazai jobboldal döntő többsége által hangoztatott gyűlölet-propaganda, annyira, hogy a tények sem tudják megzavarni a tisztánlátásodat.
Kik vezetik ma az MSZP-t? Még akiknek volt is valami funkciójuk: Gyurcsány Ferenc a KISZ KB titkára volt, Kiss Péter a KISZ Budapesti Bizottságának titkára, Lendvai Ildikó alosztályvezető az MSZMP KB-ban, Szekeres Imre tanácselnök-helyettes Veszprémben, Juhász Ferenc megyei KISZ Bizottsági titkár. Te tényleg azt hiszed, hogy ezek működtették a Kádár-rendszert?! Ráadásul mind a 80-as évek második felében, amikro a rendszer már amúgy is agonizált, nem kis mértékben egyébként éppen nekik is köszönhetően, hisz valamennyien még a bukás előtt szembefordultak a rendszerrel és közreműködtek annak lebontásában?! A többiekről nem is beszélve: Vadai, Mesterházy, és Újhelyi iskolások voltak, Veres János tsz-elnökhelyettes, Hiller fiatal egyetemi oktató, Lamperth előadó a megyei tanácsnál. Komolyan gondolod, hogy ők "a saját népét 1945 és 89 között terrorban, majd diktatúrában tartó... társasághoz" tartoznak?
"tetteiért népétől soha bocsánatot nem kérő társaság"
Ez is egy közkeletű, de hamis közhelye a magyarországi jobboldalnak. Az első ilyen bocsánatkérést én fogalmaztam meg, még MSZMP reformkörösként, és tette magáéva az egész reformköri mozgalom, majd '89 októberében, az alakuló kongresszusán elfogadta az MSZP. 1993-ban - már hatalomra készülve - ismét kiadott egy ilyen tartalmú nyilatkozatot az MSZP, és tavaly október 23-án (vagy november 4-én) Gyurcsány Ferenc maga is megkövette a magyar társadalmat mindazért, amiben ő maga ugyan vétlen, de amit baloldali eszmékre hivatkozva követtek el. Tudod, az ilyen megjegyzések, mint ez a tiéd is, azokat a bolsevik őskövületeket erősítik, akik mindezt helytelenítették, mondván: "kérhetsz ezektől százszor is bocsánatot, százegyedszer is követelni fogják".
Ami meg Kéthly Annát illeti, Derek már válaszolt neked. Hidd el, Kéthly, ha élne, legföljebb a magyarországi szélsőbaloldali mozgalmaktól (ATTAC és társai) nem fordulna el undorral. Személyét egyébként magam is nagyra becsülöm, polgármesterségem idején én harcoltam ki, hogy halála 25. évfordulóján egy teret nevezzünk el róla a VII. kerületben.
"Hidd el nekem, nem csak Magyarországnak, de az MSZP-nek is szüksége van az áprilisi vereségre"
Kedves, hogy féltesz minket, de nem sok jóval biztathatlak.