kisszszoros
2006.02.21
|
|
0 0
11
|
Találtam új receptet:
Szójatejföl
2,5 dl elõzõ este beáztatott szójabab 3-4 dl víz 2 dl hidegen sajtolt olaj 1 citrom leve
A megpucolt szójababot a vízzel alaposan összeturmixoljuk. 20-25 percig főzzük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük az olajat és a citrom levét.
Megjegyzés: A szójabab héját minél jobban eltávolítjuk, annál fehérebb lesz a tej.
Kérdéses, hogy a citromlével olajjal össze kell-e turmixolni.
Új adalék a szójafeldolgozáshoz, hogy a héj eltávolítását javasolja, ami ésszerűnek tűnik abból a szempontból is, hogy a héj nehezen feldolgozható, nehezen turmixolható, és a gázosodás egyik okozójaként tartják nyilván (bab, lencse, borsó) |
|