kisszszoros Creative Commons License 2006.02.21 0 0 11

Találtam új receptet:

 

Szójatejföl

2,5 dl elõzõ este beáztatott szójabab
3-4 dl víz
2 dl hidegen sajtolt olaj
1 citrom leve

A megpucolt szójababot a vízzel alaposan összeturmixoljuk. 20-25 percig főzzük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük az olajat és a citrom levét.

Megjegyzés:
A szójabab héját minél jobban eltávolítjuk, annál fehérebb lesz a tej.

 

 

Kérdéses, hogy a citromlével olajjal össze kell-e turmixolni.

 

Új adalék a szójafeldolgozáshoz, hogy a héj eltávolítását javasolja, ami ésszerűnek tűnik abból a szempontból is, hogy a héj nehezen feldolgozható, nehezen turmixolható, és a gázosodás egyik okozójaként tartják nyilván (bab, lencse, borsó)