strom_b_oli Creative Commons License 2006.02.20 0 0 3903
szervusz Daty,

olajügyben írnék néhány keresetlen szót. én anno a loobman olajozójával kezdtem, aminek a manja azt írta (ha jól emlékszem), hogy teljesen mindegy, milyen olajat használ az ember, a lényeg, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű, hogy megfelelően terüljön, de ne is jöjjön le túl hamar a láncról. ennek megfelelően én annak az olajnak a maradékát használom, amit a 100 km-es magán olajcsere alkalmával beletöltöttem a gépbe. (eddig elfogyott belőle kb. 5ml, úgyhogy elég költséghatékony a dolog) nekem semmi problémám nincs vele (persze egy szezon után miért is lenne), úgy gondolom, hogy annál mindenképpen klasszisokkal jobb ez a megoldás, mintha egyáltalán nem ápolnék láncot, ahhoz pedig, hogy pár ezer km-enként lefújjam valami spray-vel nincs kedvem, úgyhogy amíg kitart az olaj (márpedig az eddigi fogyást figyelembevéve ez előreláthatóan úgy 2300 környékéig kitart) addig én ezt használom. nem hinném egyébként, hogy bármi különbség lenne egy sima motorolaj és egy láncolajozóhoz való olaj közt (nem tekintve az árat persze).

stromboli
Előzmény: Daty (3885)