A diéta miatt nem kell befeküdni - főleg, hogy már korábban is csináltad -, de ha valaki inzulint kap, akkor pár napra befektetik a beállítása miatt.
Igen, a cukor csak egy ok arra, hogy nagy baba lehet. A genetika is sok mindent befolyásol.
Én még mindig azt mondom, ha tudsz, menj el egy újabb cukor vizsgálatra, ha teheted, egy másik dokinál. Azért az a 7,1 sem alacsony. És vannak más értékek is, amiből meg lehet állapítani, hogy tényleg fennáll-e a cukorbetegség. Ha van egy kis időd, próbálj meg itt a topicon is visszaolvasgatni. Érdemes már az elejéről nézni a hsz-eket, sok mindent megtudhatsz belőlük.
Egyébként engem is az őrületbe kergettek a Klinikán, de mindig azt mondták, hogy étkezés előtt ne legyen magasabb 5,5-nél, és étkezés után 1 órával 6,2-nél és az éhgyomri értéket leszámítva 5,5 legyen az átlag. Elég sokszor kellett itthol mérnem evés előtt és után, de nekem az inzulinnal és a diétával klasszul beállt. A kislányom 3350 gr lett. Nekem a doki csinálta az uh-kat, és tisztában volt vele mekkora a gyerek. Ennek ellenére programozott császár volt a cukor miatt.
Én a második terhességemnél arra számítottam, hogy megint kell diétáznom, meg inzulinoznom. A diétát már attól a naptól próbáltam tartani, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Igaz, az elején nem mindig sikerült a rosszullétek miatt, de amikor már elmúltak a hányós napok, egész jó volt. És az is igaz, hogy nem voltam magamhoz nagyon szigorú, de nem ettem édességet, meg a fehér lisztes dolgokat próbáltam kihagyni. Lehet, ez is segített abban, hogy másodszor minden rendben lett, és az eredmény után még diétát sem kellett tartanom. Az előzményekre tekintettel nálam már a 20. héten nézték a cukrot, és utána még kétszer, de mindig jó volt. :))