tetsudouyosu Creative Commons License 2006.02.19 0 0 10484

"az utak szőnyegezését tervező csoportom végzi."

- A munkások helyett, tervező(-mérnökök) aszfaltoznak?  Nem akartam részletekbe menni.

- Főmérnöke vagy ennek a tervezőcsoportnak? Tulajdonos, Vezető tervező.

- Nem lett volna jobb inkább vasútépítő mérnökként végezned? Csak építő mérnökképzés van magyarországon (Út Vasút) a nagy Fák-ban van kifejezetten Vasútépítő képzés is. És mint írtam (írtuk) az első hozzászólást, ezen nicknév alatt több szereplő is ír. De mivel a kérdésekre nem érkeztek megfelelő színvonalú válaszok, csak otromba válaszok fröcsögés.....  A válasz is hasonló lett. De megpóbálom kicsit vissza tartani az ilyetén beszólást. Az Ön válasza végre normális, párbeszédképes. Különben Vasúttervezést is vállalunk. Van kivitelezői kapacitás is anyagis. Pénz van????? Vasútra sincs, közútra sincs.

Az ismert, hogy a közúthálózat 9X%-a nem 40 tonnás, nehéz teherautókra lett méretezve, hanem 5-6 tonnás tehergépkocsikra. Ez a vasútnál olyan, lenne, mintha a 62-es vonalon Csörgő vontatta megpakolt Eas kocsik futnának 50 km/h-val.

Ezt a vasút nem tehetné meg büntetlenül, a közút igen.

A 62-en M62-vel vontatva, Fal, 120 km/h-val

Számomra a 64-es vonal majdani megszüntetése olyan lesz, mint a Nohab fan-ok számára 2000 december 22.... Számomra is. Azzal fűszerezve hogy az útburkolatra nincs pénz és mégjobban tönkremegy.

Azonban Te is tudhatod, hogy a mellékvonalak teljeskörű felújítása annyiba kerülne,

amiből a MÁV a mozdony, és személykocsi-állományának nagy részét lecserélhetné

új, és modern járművekre. Valamennyire kompromisszumot kell kötni a vasútfejlesztések, és mellékvonalbezárások között. A gond, hogy a tulajdonos az elöbbivel egyáltalán nem töri magát. Igéret és távlati tervek persze mindig vannak.

Köztudott tény, és csak a topic néhány írója tagadja, hogy a 30000 km közút felújjítása mégtöbbe kerül, mint a vasúti pálya teljes felújjítása használt anyagból, vagy újból.

A közút és nagytengelyterhelésű járművek beszerzéséből, fogyasztásából mégtöbb mindent lehet venni. Ezen kérdés volt az első Taxxx-tól: A Közút mennyibe kerül.

off.

A felháborodásod ne sarkaljon elhamarkodott véleménynyilvánításra olyan emberek irányában, akiket nem ismersz. Itt csak érvekkel lehet labdába rúgni.

AZ ÉRVEK ALANT OLVASHATÓK!!!!!!

Az alpári szóhasználattal magadat rekeszted ki a topicról.

Alpári szófordulatot nemhiszem, hogy használtam volna, de mint fennebb írtam moderálunk. De én is ép érveket várok. Kifejezetten TAXXX, ORANGUTAN, CARPY-tól, meg akiknek egyetlen véleménye a vasút magszüntetés. A közút átépítésre is várok választ.

Előzmény: vaskerék (10483)