Nézzük, mikről is írt az éjszakai járatokon kívül.
1. a hozzá hasonlók lecsürhézése a VEKE részéről,
2. az 1%-kal kapcsolatos problémák,
3. az egyesület fidesz-közeli,
4. az egyesület nyomoz(!) a másképp gondolkodók után.
A 4. pont alapból hülyeség. Annyi az igaz belőle, hogy a halálos fenyegető leveleket feladóknak és a névtelen rágalmazóknak megpróbálnak utánajárni. Ezzel ellentétben viszont a BKV-nál valóban nyomoznak a szimpla másként gondolkodók után. Olyan is volt, hogy űrlapot töltettek ki a dolgozókkal, amin olyan kérdésekre kellett válaszolni, hogy tagja-e valamilyen civil szervezetnek. Ez persze alkotmányellenes, de ez nem igazán érdekel ott senkit. És igen, abból is esett már bántódása BKV-s dolgozóknak nemegyszer, hogy az indexen valami olyat írt, ami nem tetszett egy-két ottani alsó vagy középvezetőnek. Ezen kívül, további különbségek: a VEKE részéről még soha senki nem írt anyázós fenyegető leveleket... Az 1. ponttal sem kell túl sokat foglalkozni: Lala jelzői semmivel sem erősebbek annál, mint amiket ő kap Csacsogóéktól.
Tehát a 2-es és a 3-as pont az, amelyikkel érdemben foglalkozni lehet. A 2. pontra nem mondtam, hogy abban nincs igaza. Igen, elveszett az az 1%, aminek ő bizonyára örül. A 3. pontról (Fidesz) pedig annyit: én egy hónappal ezelőtt még tagja voltam az egyesületnek, és ebből adódóan (Csacsogóval ellentétben) volt némi rálátásom a dolgokra, és innen tudom, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét. Azt pedig nehezen hiszem, hogy az utóbbi egy hónap alatt ilyen változások mentek volna végbe. Az egyesület nagyon sok politikussal ápol(t) jó kapcsolatot, és ezek többsége éppen bal/lib oldali (pl. Lakos Imre, aki így elsőre eszembe jutott), hisz egy civil szervezet számára különböző ügyekben általában azokat érdemes felkeresni, akik döntéshozói pozícióban vannak. Persze akadnak kivételként jobbos politikusok is, akiket az egyesület felkeres(ett) (hogy csacsogónak lehessen mit lobogtatnia). A VEKE tagok pártállása pedig az összlakosság arányainak megfelelő: van köztük bal- és jobboldali jócskán, nagyjából egyenlő arányban. Igen, ezt is tudom, mivel tag voltam. Egyébként ezeket a vádakat valószínűleg Csacsogó sem gondolja komolyan, csak nem talál ezekél jobb belekötnivalót.