fan_fan halblogja (de csak mert mások lusták ide írni...)
Jó halat kívánok !
Mai áldozatom: Lengyel füstölt lazacfilé darabok növényi olajban citromkarikával. Neptun felirat, meg téli táj díszeleg a frontlapon. (csak fém, kartondoboz nincs, ellenben "önkinyílós", ez manapság norma). 110 gram, 374 Ft a váci Kaiser's -ban. Nem kifejezetten olcsó, de sebaj, lazacot soha az életben nem ettem, no majd most !
Kinyitás utáni első észlelet: ebben annyi az olaj, hogy ha gázolaj lenne, egy dízelmotor simán beindítható lenne vele (irodalmi túlzás. Szó szerint nem igaz, de van valami alapja ... szokd a stílusom.) Nálam ez nem negatívum, mint már írtam szeretek olajat tunkolni, de ez nem általános, nincs okom feltételezni, hogy mindenki szeret.
Az íze csillagos ötös. Hogy citromkarika minek kell bele, nem tudom. Nem oszt, nem szoroz a mondás szerint. Megmondom a frankót, ez üti - veri ízben az eddig kóstolt halkonzerveket.
Bor hozzá (halál az absztinenciára): Chateau Baglas tramini, származási hely : Kéthely. Van ilyen hely nem két, hanem egy hely. (Ugye milyen jó humorom van ? Bocs.) Hát a hal úgy kiütötte a bort, mint Foxi a taxit. Erre jöhet simán tokaji száraz szamorodni. Az már elég izmos hozzá.
Megvásárlása KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT.
Értékelés az 5,0 max. rendszerben: 4,8. Nem mindenki szeret olajfürdőt ...
Haltársi üdvözlettel: fan_fan