Ivonka Creative Commons License 2006.02.17 0 0 431

Sziasztok lányok!

Én egy 27 éves és 25 hetes kismama vagyok, másokdik gyermekemmel. Már az első terhességem vége felé is magasabb lett a vércukrom, de akkor már nem csináltak vele semmit. Most viszont korán kiderült, hogy baj van, mert egy itthoni mérő segítségével néha megmértem magam és az eredményeim rosszak lettek. (8,9, és 10 felettiek voltak) Úgyhogy felhívtam a nőgyógyászomat, aki mondta, hogy menjek be a kórházba (Máv kórház) és ott bemutatott egy belgyógyász doktornőnek, aki ezzel foglalkozik. Megcsinálták a szükséges vérképeket, amik rosszak lettek, így hát be kellett feküdnöm néhány napra, hogy beállítsák az inzulint és megtanuljam a diétát. Nos két és fél hete jöttem haza a kórházból, de az eredményeim még mindig rosszak, annak ellenére, hogy naponta 4-szer, néha 5-ször adok be magamnak inzulint és 8-szor mérem a cukromat. (Reggeli előtt: 14 egységet, ebéd előtt: 5 egységet, vacsora előtt: 7 egységet és lefekvés előtt egy másik fajta inzulinból még 6 egységet adok be, ja és néha tízórai előtt is 2 egység, ha túl magas a reggeli után, mint pl. ma: 9,6 volt).

Szóval nem értem igazán, hogy miért nem javulnak az eredményeim, amikor ilyen sok inzulint adok be magamnak és most már kezdek nagyon aggódni a babám miatt is.

Azt kérném lányok, hogy légyszíves írjátok meg, hogy ti mennyi inzulint adtok be magatoknak és milyenek lesznek utána az eredményeitek. A dokinőm azt mondta, hogy az étkezések előtti ne legyen magasabb, mint 5,5 és utána pedig 7.

Akinek már megszületett a babája, ott rendben volt minden?

Előre is köszönöm a válaszaitokat, Ivonka.