Karfiol fészekben:
Ha elkészült, ne felejts el meghivni engem is, mert nagyon szeretem.
Hozzávalók:
80 dkg krumpli, 1 kisebb karfiol, 10 dkg vaj, 10 dkg házi sajt, kurkuma, só, őrölt bors, 2 dl tejfel a tálaláshoz
Elké szitése:
A krumplit alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, és a sütőben megsütjük. Melegen félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk, villával összetörjük, vajjal, sóval és borssal összekeverjük. 8 adagra osztjuk, és lapos korongokat formálunk a masszából.
Egy tepsit kikenünk olajjal, és a korongokat elrendezzük. A karfiolt rózsáira szedjük, gyengén sós-kurkumás vízben majdnem puhára főzzük.
Szépen elosztjuk a korongokon, egy kicsit bele is nyomjuk. A karfiol tetejére sajtszeleteket rakunk, és a sütőben vagy a grillben pirosra sütjük.
A tejfelt külön kínáljuk hozzá.