Törölt nick Creative Commons License 2006.02.16 0 0 10395

OFF Carpy válasz | vissza a topikba 2006.02.15 22:58:54 (10386)

Ha visszaolvassa, mielőtt elküldi, akkor tuti nem Szabi :)

Bár, lehet, hogy épp ez a trükk.
Tudjuk: az gyanus, aki nem gyanus :)

Személyes érintetség okán a válaszom a következő:

Az elmúlt időszakban eltűntem.

Ennek sok oka volt, utaztam is, beteg is voltam, programot is szerveztem, pár fontos dolgot elintéztem.

Láttam megszüntették az SNCF topikot,

Gépház válasz | megnéz | könyvjelző 2006.02.14 09:20:19 (711)

SNCF avagy a Francia vasutak egybevonva Vonalak, járatok, városok, stb. topikkal.

és történt egy elég szomorú tragédia Heves megyében.

Megjegyzem a busszal is, a sofőrrel is utaztam sokszor, msot is magam előtt látom az arcát.

Február 25-én lett volna 50 éves, 32 évet dolgozott sok utast elszállított ezidő alatt.

(2006.01.07.-i  3 halottas Füle-Székesfehérvári buszon is utaztam sajnos a balesetet megelőzően fél éven belül többször)

"

Hármas halál Kápolnánál
közúti TRAGÉDIA Kamion és busz karambolja a sűrű ködben
Szalay Zoltán

Három ember halálát okozó közlekedési baleset történt a 3-as főúton Kápolna után. Egy lengyel rendszámú kamion előzött a nagy ködben egy személyautót, s a másik sávba áttérve egy vele szemben haladó, menetrend szerinti autóbusszal ütközött.

Egy lengyel rendszámú kamion Gyöngyös felől tartott a 3-as főúton Eger irányába. A rakomány nélküli teherszállító monstrum egy személygépkocsit előzött, s eközben ütközött össze a másik sávban a vele szemben szabályosan haladó autóbusszal, amely Egerből Kerecsenden át Gyöngyösre szállított 15 utast – tájékoztatta lapunkat a helyszínelést követően Szecskó Antal rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) közlekedésrendészeti osztályának a vezetője.

A kamion és az Agria Volán Ikarus busza – bár az utóbbi jármű vezetője megpróbálta jobbra lehúzódva elkerülni a találkozást – a vezetők oldalán összecsattant. Az ütközés ereje akkora volt, hogy mindkét sofőr a helyszínen szörnyethalt. Holttestüket csak hosszú idő elteltével tudták kiszabadítani az ülésekből. A karambol áldozata lett az autóbusz utasai közül egy fiatal nő is, aki a bal oldalon, az utolsó előtti sor egyik ülésén foglalt helyet. Az ütközés pillanatában olyan szerencsétlenül csapódott az autóbusz oldalához és az előtte lévő üléshez, hogy a sérüléseibe a helyszínen belehalt. A baleset következtében az autóbuszban utazók közül további két személyt 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg hét embert könnyű sérüléssel szállítottak az egri kórházba.

A rendőrök meghallgatták azt az idős férfit is, aki Skoda Favorit típusú személygépkocsijával igyekezett Miskolc irányába a 3-as főúton. Elmondása szerint rendkívül nagy köd szállt le az úttestre, éppen ezért igyekezett lassan, körültekintően haladni a járművével. A balesetet előidéző kamion az ő autóját próbálta megelőzni.

A műszaki mentés és a késő délutánig tartó helyszínelés idejére a 3-as számú főút említett szakaszát lezárták. A baleset ügyében büntetőeljárás indult, a tragédia körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Szerda délután Komlón ütközött össze egy személyautó egy tizenöt óvodást szállító autóbusszal – mondta lapunknak Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. A balesetben a kis Polski sofőrje életét vesztette, a buszon ülők közül senkinek nem esett baja."

Megjegyzem, Itt Carpy barátunk , meg páran nagyon ajánlják a buszos közlekedést, de a kamionok nem úgy gondolják. Sajnos vétlen buszvezető, és vétlen utas meghal eközben, gondoljunk bele, tavaly volt mellékvonali baleset (Magyarnándor) , de az nem jár halálos következménnyel.

ON

Pár mellékvonalon lehet hogy 2 óránti ütemes menetrendet vezetnek be.

Másik hír 90% esély rá, hogy a Keleti helyett a Nyugatiból indulnak a 100 -as vonal IC vonatai

Elnézést a cikk beküldésért, de nagyon megrendültem, mert személyesen ismertem az áldozatot.

Előzmény: Carpy (10386)