Dydand Creative Commons License 2006.02.16 0 0 422
Lehet, hogy hülye ötlet volt, most jutott eszembe, hogy ahhoz füstölt hering kell, ami itthon nem igazán hozzáférhető (a füstölt sprotni és társai nem jók)
Füstölt heringhez legközelebb szlovákiában szoktam jutni. A legjobb a melegen füstölt, de a hidegen füstölt is megteszi. Ezek egyben lévő halak, le kell nyúzni őket, majd ki kell szedni a belsőségeket (ha vannak, ezek általában az ukrán-orosz helyeken vásárolt halakban találhatók - cserébe viszont ezerszer jobb ízűek, mint a szlovákoknál kapható). Ezekből többet szoktam venni és rögtön fagyasztom. Nyúzás és társai után kisebb darabokra fel kell vágni, kevés ecettel vagy citromlével meglocsolni és majonézzel, reszelt hagymával összekeverni. 1-2 óra múlva fogyasztható.
Üdv: dy
Előzmény: Amerigo61 (418)