Dydand
2006.02.16
|
|
0 0
422
|
Lehet, hogy hülye ötlet volt, most jutott eszembe, hogy ahhoz füstölt hering kell, ami itthon nem igazán hozzáférhető (a füstölt sprotni és társai nem jók) Füstölt heringhez legközelebb szlovákiában szoktam jutni. A legjobb a melegen füstölt, de a hidegen füstölt is megteszi. Ezek egyben lévő halak, le kell nyúzni őket, majd ki kell szedni a belsőségeket (ha vannak, ezek általában az ukrán-orosz helyeken vásárolt halakban találhatók - cserébe viszont ezerszer jobb ízűek, mint a szlovákoknál kapható). Ezekből többet szoktam venni és rögtön fagyasztom. Nyúzás és társai után kisebb darabokra fel kell vágni, kevés ecettel vagy citromlével meglocsolni és majonézzel, reszelt hagymával összekeverni. 1-2 óra múlva fogyasztható. Üdv: dy |
Előzmény: Amerigo61 (418)
|
|