Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.15 0 0 154

Abban viszont nekik van igazuk, hogy ha olyan tájékotatást adnak, amilyet a törvények előírnak, utána senki nem kényszerítheti őket arra, hogy maguk alatt vágják a fát.

Igen ez a jogkövető magatartás.

A fogyasztóknak, a piacnak és a törvényeknek együttesen kell kényszeríteni az eladót minél széleskörűbb tájékozatásra.

Ez pedig az etikus magatartás.

a TS mindenképpen jobb, mint más üdülési mód, hanem azt, hogy bizonyos esetekben jobb lehet.

Igen. Ezeket az eseteket próbálom megkeresni én is. De nem találom sehol.

Így én továbbra is azt gondolom, hogy a TS értékesítők többsége kókler és szélhámos, bizonyosan lehetne lépéseket tenni ellenük...

Nagyon nehéz. Ahogy iceride is írta jogilag le vannak fedve (bíróság esetén a cég munkatársai fognak tanuskodni ellened).

Amikor beigérik, hogy az RCI hálózatán bárhova bármikor elcserélheted a jogodat, akkor ez nem hazugság, de nem is a teljes igazság (a lelkes beebite hozzászólásait érdemes olvasni). Az ismerősömnek beigérték, hogy pár tízezer forintért bónuszhetet vásárolhat a meglévő hetéhez (azt számolta, hogy pár százezer forint az első hét de a második, harmadik hét már szinte ingyen van). Ez is igaz, vehetsz pár tízezerért bónuszhetet, de csak akkor, ha valamelyik hely felszabadul (hetente költözhetsz) és egyben megvetted azt is, hogy fizesd a fenntartási költséget is azokra a hetekre (ami százezres nagyságrend). Tehát az értékesítő nem hazudott, csak nem mondott el mindent. Hogyan bizonyítod bíroságon?

de ha vannak a törvényeket betartó, értelmesen érvelő TS értékesítők (nem láttam még ilyet), és akadnak olyan vevők akik ismerik az üdülés más módozatait és árait, mégis ezt választják, akkor rajta, vegyék és vigyék:)

Ez az egyetlen pont amiben mindenki egyetért. Ha valaki tudja mit vesz, mit vállal és mégis aláír, akkor élvezze és iceride gazdagodjon.

Előzmény: SindbaD (153)