Kedves Ró-Ka!
off: Szeretném egyszersmindenkorra tisztázni: Nekem nem tisztem a "mundér" becsületét védeni". Hű vagyok, az igaz, de a férjemhez meg az elveimhez. (Nem titok - liberális vagyok. Az általam 'preferált stáb' ezért az SZDSZ és nem az MSZP. Nem kellene egy kalap alá venni, még akkor sem, ha "választással terhes időben vagyunk").
A hozzászólásomra adott válaszokat olvasva pedig, azt gondolom, hogy nem én vagyok, akin számon kellene kérni a lényeglátást. On
A "meséd" nagyon lenyűgöző, de.... (és én sem szeretnélek megbántani)
a "meséd" szerint - ha jól értem - a nyáj (a juhok) Érd választójogú lakosságának többsége, akik megválasztották a számadó juhászt (polgármester). Csakhogy akkor ki a gazda? (Mesédből úgy tűnik: nyáj=gazda. Nem is lehet logikusan másképp, hiszen akik megválasztották a számadó juhászt - a polgármestert - : Érd választójogú polgárainak /juhok/ többsége).
Nos ettől a ponttól kezdve azt hiszem képzavar kezdődik: a bárányok hallgatnak
Nem tudom értelmezni, kik a bárányok. Jó, azt tudom, hogy fiatal juhok (=fiatal, nem választójogú érdiek), de mit kellene mondaniuk?)
Mivel a jól tejelő juhokat idővel elkótyavetyélte, a szopós báránykákat az éhezés fenyegeti.
Fenti logikánál maradva: Elkótyavetyélte a polgármester Érd felnőtt lakosságát, ezért a fiatalokat az éhezés fenyegeti?)
Mitöbb, a még meg sem született barikák bőrére cifra szűrt csináltat magának a legdrágább szűrszabónál.
A számadó - polgármester - szerintem nem magának csinált cifra szűrt, hanem a nyájnak. Hogy kell-e a nyájnak - Érd juhainak, bárányainak - mindaz, amit csináltatott, az más kérdés. Szerintem igen, szerinted nem. Sokak szerint igen, sokak szerint nem.
Csodálod-e, ha az ilyen meséket nem szereti a hallgatóság és alig várja, hogy elhangozzék az utolsó mondat: Itt a vége, fuss el véle!
Hogy a mesédet szereti-e a hallgatóság, az majd kiderül az önkormányzati választáskor. :)