Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2006.02.15 0 0 118
Szia!

A városhatárig érdemes elmenni kocsival, remélem, találtok is parkolóhelyet (én ott egyszer sem vezettem, mert egyrészt nem mertem - az olaszok NEM NORMÁLISAK, ha vezetésről van szó!!, másrészt éppen a házunk előtt volt a villamosmegálló, a metró meg kb 3 perc sétára.)
Milanoban annyira jó és szerteágazó a tömegközlekedés, hogy minden mással összehasonlítva azt a legérdemesebb használni!!!
Én mindig 48 órás jegyet vettem, de ha nem töltetek annyi időt a városban, akkor elég a 24 órás is. Ami mondjuk sokkal okosabb, mint a pesti rendszer, mert EZ tényleg 24/48 órán keresztül érvényes, nem pedig az adott napon éjfélig!
Egyszer, legelőször kell érvényesíteni, aztán meg legfeljebb megmutatni, ha kérik. Járművön még nem láttam ellenőrt, de a metróállomásokon elég gyakoriak.
A metrójáratokról térképet minden megállóban találtok, és asszem, talán a jegyárusoknál is van.
Jegyet egyébként lehet a metróban venni automatából, de az újságosoknál is van. Egyszeri jegyet nem érdemes venni, mert a vonaljegy 1 euró, a 24 órás meg 3 (volt nyáron még), és azt korlátlan számú utazásra használhatod fel, bármelyik tömegközlekedési eszközön!
Ha esetleg telefonálni akartok, szinte lépten-nyomon vannak pici kis központocskák, ahol international telefonokat lehet bonyolítani. (Több fülke van, előre fizetsz, amennyit akarsz, és beszélsz, amíg le nem fogy. Nyáron pl 2 euróért kb 40 percet tudtam magyar vezetékes számmal beszélni. Ha telefonkártyát akartok, javaslom a Sisal Edicard-ot, annak a legjobbak a percdíjai.)
Éttermet csak azért nem tudok javasolni, mert minden sarkon van egy, ahonnan meg mi a pizzát szoktuk hozni, annak nem emlékszem a nevére!! :))))
De minden sarkon van pizzeria, trattoria, bar stb. 10méteren minimum 2-t biztosan találsz! :)))
De mielőtt bementek, olvassátok el a kinti árjegyzéket, mert nagyon be lehet csókolni a különböző árakkal!!!
Amit viszont ki ne hagyjatok, az a Dóm téren, éppen a Dómmal szemben a Gelateria. A világ legfinomabb fagyija van ott!! És akkora adag, hogy én, a nagy fagyievő alig tudtam megenni a 2 gombócost. Bár, az árát meg is kérik rendesen!!!
A Dóm tetejére lifttel és gyalog is fel lehet menni. mindkettőért fizetni kell, de nem tudom, hogy most mennyi. Talán 4 gyalog, 6 lifttel. Nem tom. Én mindkétszer gyalog mentem fel. Utáltam, hogy a lépcsők soha nem fogynak el, már olyan a végére az embert, mint egy búgócsiga, de megéri!! Imádom azt a látványt!!! Szép időben látszik az Alpok vonulata!!! :)))
Hát, ennyi, ha van még kérdésed, megpróbálok segíteni!
Előzmény: IV.kercsaj (117)