Ez a topic egy adott cégről szólna, nem a timeshare lényegéről. Én az adott cégtől óva intek mindenkit, a timeshare-rel kapcsolatban akkor lenne konkrét véleményem, ha végignéznék egy igazi üzleti ajánlatot és azt összevethetném más jellegű nyaralásokkal.
Ezt elfogadom. Ha itt a West Coronáról beszélsz, akkor arról nem tudok nyilatkozni.
Attól tartok, ez olyan, mint az MLM. Még ha értelmes alapja is volna az elgondolásnak, teljességgel hiteltelenné teszik az egy kaptafára és azonnali balekfogásra berendezkedett szélhámosok.
Ez azért érdekes, mert amit én tudok az MLM-ről, abban semmi szélhámosság nincs.
Sajna azonban az emberek nem azért mennek MLM rendszerbe, hogy pénzt keressenek a munkájukkal, hanem, hogy mások munkájával keressenek pénzt (kvázi a kapzsiságuk miatt tudják őket "beszervezni"). És azt egy telítettségig kiépített meglevő rendszer mellett nehéz. (egy induló rendszernél ez kiválóan működhet).
Bár ez csak egy laikus véleménye.
Sok ilyen van, nézd meg a blacklistet.
Nincs rá szükség, én soha nem állítottam, hogy nincs tele a világ szélhámosokkal. Vagy akár a TS piac.
- Van rendes, elérhető irodája, ahova bemehetsz bármikor
- Ha van, legalább két éve működik ugyanott, ugyanolyan néven
Hát, ilyet találsz simán, ha akarsz.
- Kapsz rendes árajánlatot, ami alapján tájékozódhatsz
- Nem igyekeznek azonnali üzletet kötni, hanem hagyják a potenciális vevőt gondolkozni. A termék típusa nem indokolná az azonnali döntési kényszert, semmiről nem késel le
- Az árajánlat konkrét, megfogható adatokat tartalmaz tartalmaz, amit kielemezhetsz egy jogásszal, vagy pénzügyii tanácsadóval, ezek után már valóban a megrendelőé lenne a felelősség, ha nem felel meg a termék az igényeinek
Ilyet viszont nemigen, szerintem. Esetleg maguk az üdülők kínálnak ilyesmit, de az sem biztos.
Mivel az értékesítés arra épít, hogy lelkesedésből vásárolsz, ez az út járhatatlan.
Egyszerű tény, hogy az emberi természet szabályai szerint töredék üzlet köttetne, függetlenül attól, hogy az ajánlat jó-e.
Ezért az értékesítők inkább választják a sok megfontolatlan vásárlót, mint a kevés megfontoltat. (a megalapozatlan döntés egyébként nem feltétlen rossz döntés, de hatványozottan van benne a kockázat...)
Olyan vevő nagyon kevés van, akinek nincs üdülési joga, de szeretne egyet, ezért megkeresi az üzletkötőt. Olyan viszont nagyon sok, akinek már van, és vesz mégegyet (kettőt, hármat, akármennyit). Ez azt mutatja, hogy a termék jó, csak épp magától sosem próbálja ki az ember. :)
Ergo inkább rádtukmálják, aztán meglátod, jó-e ez neked.
Utólagos betoldás: Vannak személyes értékesítők, akik azzal foglalkoznak, hogy személyes találkozón fölmérik az igényeidet és a lehetőségidet, és ajánlanak neked a kínálatból. No náluk nem kell azonnal dönteni, általában kb. 1-2 hét alatt köttetik meg az üzlet. És SOKKAL kevesebb az elégedetlen vevő, mondhatnám törpeminoritás.
És szerinted általában miért félnek a fent felsorolt igényekkel rendelkező ügyféltől, ha az üzlet tiszta?
Nem félnek, csak ha így viselkednének, nem lenne belőled vevő. És fölöslegesen nem dolgoznak.
Minden ember, aki úgy megy ki az ajtón, hogy "ennek még utánanézek", egy elvesztett vásárló (nem feltétlen azért , mert rossz az ajánlat).
Minden helyben vevő ügyfél pedig egy potenciális jövőbeli ügyfél.
Ilyen az emberi természet.
Te melyiket választanád az értékesítő helyében?
Sajnos a TS piacnak elég rossz híre van. Ebben sok minden közrejátszik, pl. a szélhámosság és a hiteltelen, amatőr értékesítők, de ugyanúgy az elégedetlen, egyébiránt sokszor hasonlóan becstelen hitelrontók. Ergo ügyvéd legyen a talpán, aki ezek után ajánl neked egy ilyesmit. Az ő feneke akkor van fedezve, ha a tuti megoldást javasolja: inkább ne vegyél ilyet. Akkor nem kockáztat semmit.
És hát valljuk be, tele a piac kamuzós értékesítőkkel. Aki nem tisztán akar eladni, az meg értelemszerűen nem engedheti meg magának, hogy utánanézz. :)