Ami a Chevrolet Újpestet illeti, én ott vásároltam az előző Kalosomat és a mostani Lacettimet is, de ha ma kezdeném, hozzájuk nem mennék, mert a legdrágább autószalonok egyike. Akkor miért náluk vásároltam?
Azért, mert 2003 végén akciót hirdettek, mely szerint 0 (nulla) forint befizetéssel el lehetett tőlük hozni bármely típusú Daewoo autót. Nem az ár, hanem a 0 (nulla) forint volt vonzó, ugyanis annyi pénzem nem volt, hogy 25% előleget befizessek, no meg a szalon is itt volt a szomszédomban (akkor még a Pozsonyi úton).
Megvettem a 4 ajtós Kalost, de klímát nem rendeltem bele (akkor még rendelni lehetett bármilyen extrát), viszont a 2004-es nyár olyan meleg volt, hogy elhatároztam, klímát szereltetek az autóba. Rengeteg - és hosszadalmas - utánajárás után megtudtam, hogy a Kalosba nem létezik beszerelő szett, más típusok szettjei nem kompatibilisak vele, ezért elhatároztam, hogy lecserélem a Kalost egy klímás Kalosra. Sajnos a Chevrolet Perfectben (ahol szerintem a legolcsóbbak az autók) csak úgy adták volna a full extrás Kalost 2.600.000 forintért, ha a meglévő Kalos beszámítási ára és a fennálló tartozásom közötti különbözetet visszafizetem, plusz befizetem a Kalos vételárának 25%-át. Na, ez nem ment volna, ezért tavaly szeptember elején elmentem ahhoz az értékesítőhöz, akitől a Kalost vettem. A Kalosom beszámítási ára és a bank felé fennálló tartozásom közötti különbözetet itt is be kellett fizetnem, viszont az eladó elintézte, hogy 0 (nulla) forinttal elvihetem a Lacettit, melyre a vejem és az eladó közösen rábeszéltek (amit egyébként nem bántam meg). Eddig ugye minden pozitív, akkor miért is írok?
Azért, mert az autót (Lacetti 1.4 16V 5D Star) metál fényezés nélkül 220.000 Ft klíma kedvezménnyel és 132.200 Ft lízingkedvezménnyel együtt 3.172.800 forintért kaptam meg (és semmi ajándék!). Ennyiért sokan itt a fórumon metál fényezésű elite felszereltségű sedant vagy SW-t vásároltak más autószalonokban (ha jól olvastam).
cucogany