Szar-e a timeshare?
A nickem alapján látni a véleményemet, de azért jó egy forum mert ott vannak pro és kontra érvek.
Valaki a kommunizmushoz hasonlította és én is átvettem ezt a példát. Szar-e a kommunizmus? "mindenki a saját szükséglete szerint részesül a javakból" (vagy valami hasonló) Egyetértünk? Persze milyen jó az elgondolás. Látva Sztálin, Mao, Rákosi példáit is egyetértünk? Háááát. Keressünk olyan helyet, ahol jól működik mint például a ..... . Na ilyen nincs.
A timeshare alapja, hogy egy üdülő beszerzési és fenntartási költségét szétosztják 52 részre és minden résztulajdonos egy hétig használhatja és ezáltal olcsóbb lesz. Az ötlet jó? Igen. De mi van a megvalósítással? Tényleg olcsóbb? iceride most biztos betesz neked olyan web oldalakat amik egyértelműen bebízonyítják hogy így van. (Én még nem találtam parasztvakítástól eltérő oldalt. A kedvencem egy amerikai oldal volt, ahol be kellett írni, hogy hány dollárt költesz évente nyaralásra - mondjuk 500 - hány évre akarod a jogot - mondjuk tíz - és kiszámolta neked, hogy akkor 5000 dollárért már tuti megéri)
Amíg nem prezentál konkrét számokat (félek tőle, hogy nem fog, de hátha egyszer csoda történik) addig maradnak az olyan laikus fikanickek számításai mint az enyémek.
Ezt persze iceride lemosta azzal a kijelentéssel, hogy neki közgazdász végzettsége van, a másik topikban egy másik nick azzal, hogy neki két diplomája, de konkrétumot egyik sem írt.
Szóval ha
- számodra státusz szimbólum egy üdülési jog bírtoklása
- szeretsz ugyanolyan színvonalú szállásért többet fizetni
- szereted a rugalmatlan szállásintézéseket
- szereted a pénzügyi és jogi kockázatokat
akkor számodra találták ki az üdülési jog intézményét.
Iceride és más támogatók hozzászólásait megtalálhatod még a Time sharing; RCI; Kereknap; üdülési jog topikban is, hátha van ott olyan amivel még meg tudnak győzni. Halgasd meg mind a két felet (csak iceride lelki nyugalmát a konkrét kérdések kiborítják úgy hogy csak óvatosan)