Tök jó dolog az első pár hónapot magyar környezetben eltölteni, mert megtanulsz egy jócsomó praktikus dolgot such as melyik a jó mobilszolgáltató, milyen előhívóval telefonálok haza a legolcsóbban, hova menjek ha rögtön kellene valami meló stb.
Nem mellesleg az első pár kudarcos interjú, szar melóval eltöltött nap után király meginni egy sört magyar cimborákkal és erőt gyűjteni egymás nyomorúságából.
Én is ezt csináltam és szükségem volt rá.
DE
Véleményem szerint akkor futod a legjobb kört odakint, ha képes vagy leszakadni a magyar közegről és megpróbálsz más nemzetek fiaival(főként Ausztráliára, Dél-Afrikára gondolok) együtt lakni, mert a barátok megszerzésének nincsen nemzetiségi akadálya.
Előnyei:
- olyan munkatapasztalatokat is megszerzel, amelyeket a magyar közegben nem (kitágul a látótered)
- egy jó nemzetközi csapatban megtapasztalhatod, miképpen eszik az indiaiak a csirkét, hogy süti a dél-afrikai a marhalábszárat kukoricával stb.
- nap mint nap angolul kelsz-fekszel
- bátorítást kapsz, hogy olyan helyre is elmenjél interjúra, ami elsőre nem kézenfekvő és automatikus.
És ez nem zárja ki, hogy megtartsad a magyar baráti körödet(nekem is megmaradt)!
Ezt a tanácsot én is úgy kaptam annak idején, és ha visszagondolok az ott töltött időre, ezen időszak ( a magyarok nélküli munka/lakás) számított a legjobb periódusomnak. Nembeszélve arról, hogy bár már másfél éve itthon vagyok, ha ott járok mindig van egy jópofa nezetközi társaság akinél lakhatok, akivel ejtünk egy rapid bulit.
Engedélyhez kötöttön az egészségügyi szakmákat értem, ezek esetén szükséges az oklevél elfogadtatása és szakmai szervezeti tagság a munkábaálláshoz.
Üdv: IPT